Великобритания и Германия продължават да държат на ядреното споразумение с Иран

  • 15 октомври 2017 18:06

  • 1263
  • 2
Великобритания и Германия продължават да държат на ядреното споразумение с Иран
© Gettyimages

Британската министър-председателка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в и германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заявиха в телефонен разговор, че продължават да държат на ядреното споразумение с Иран, след като САЩ решиха да не потвърдят споразумението, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Те заявиха, че и Великобритания, и Германия продължават да са ангажирани със споразумението", се казва в изявлението.

Те добавиха, че международната общност трябва да се обедини, за да се противопостави на дестабилизиращата дейност на Иран в района и да потърси начини да отговори на притесненията за иранската програма за балистични ракети", се добавя в документа. Мей и Меркел са се споразумели да обсъдят тези въпроси на срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел следващата седмица.

На 13 октомври Тръмп изложи нова, по-твърда стратегия на САЩ към Техеран. Освен това той отказа да потвърди, че Иран изпълнява задълженията си по ядреното споразумение и обеща, че ще иска в него да бъдат внесени промени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1263 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.02 | 16:54

1
Руската пръчка Тръмп се справя прекрасно с поставената му задача - дестабилизация. Ако вкара Америка във война, ще надхвърли плана за петилетката.

2017.11.02 | 16:54

2
Путин във възторг.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини