Спас-Александър бил основен двигател на електронна медия

  • 15 октомври 2017 17:29

  • 6512
  • 3
Спас-Александър бил основен двигател на електронна медия
©

Виртуалният човек „Алескандър Николов” е печелел доверие с богатия си социален кръг, в който хора със сериозни позиции са се държали сякаш го познават добре. Това става ясно от разказа на младия журналист Александър Детев, който е поддържал връзка с измамника в продължение на години и даже е писал за „негов” сайт.

Преди 2 години образът му вече присъстваше в социалните мрежи, вече беше привлякъл вниманието на електронни медии, те го канеха да пише в тях, беше създател на една доста популярна медия в България“, разказа Детев в предаването "120 минути" по БТВ.

„От комуникацията си с него смятах, че това е един човек с експертиза, познания, чувство за хумор, критичност, социално ангажиран. Аз се уповавах на две неща – експертизата и познанията му, които са безспорни, чувството за хумор и критичността му. Второто нещо – той беше легитимиран от социалния си кръг. Забелязах едно фамилиарничене между него и доказани имена от журналистиката и обществената сфера. Никога не съм си представял, че подобни хора с подобна кариера просто биха се доверили на някого в социалната мрежа”, обясни журналистът.

Той не смята, че си е имал работа с група измамници, не смята и че измамите са били основната му цел, защото те са относително скорошни, а и са сред относително малка група хора – до 50 души.

Когато разбрал, че зад профила на „Александър Николов” от Франция стои Спас Василев от Кочериново журналистът призна: „Засмях се много, за мен беше нелепо. Просто не ми кореспондираше не толкова физическият образ, не ми кореспондираше сюжетът, в който това е един човек, който живее на село или в малък град с родителите си и не излиза от там, но има тези познания”.  

Последните му измами надхвърлят 20 000 лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6512 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.10.19 | 19:57

2
Ei sia v Zatvora ,shte ima na volia da kurshi kyrove i da obshtyva s ogromna grypa ot potrebiteli...ot romski a i ot vsiakakuv proizxod...
Ei sia v Zatvor

2017.10.19 | 19:57

3
Тъпак! Пиши грамотно!
каката на баткото

2017.10.19 | 19:57

1
толкова е и младия журналист,журналист!

Добави коментар

Водещи новини