SsangYong Rexton G4 и Opel Grandland X дойдоха у нас директно от Франкфурт

  • 15 октомври 2017 14:01

  • 2971
  • 1
SsangYong Rexton G4 и Opel Grandland X дойдоха у нас директно от Франкфурт
©

На автосалона в София официалният вносител на SsangYong за България „Ратола Корпорация” представя премиерно за Европа новия си флагман Rexton, който идва топъл-топъл директно от премиерата си във Франкфурт.

Новият флагман на SsangYong предлага още повече мощ, сигурност, пространство и стил. Големият SUV от D-сегмента е с класическо задвижване на четирите колела 4х4 и носеща рама, като запазва традицията – името Rexton да означава истински всъдеход.

Новият SsangYong Rexton G4 е автентичен всъдеход, позициониран във високия D-сегмент. Четвъртото поколение на Rexton с кодово име Y400 наследява ценностите на марката, като добавя модерните системи за свързаност, посредством Apple CarPlay и Android Auto. Размерите му са леко увеличени спрямо предишното поколение на Rexton, с дължина 4850 мм, широчина 1960 мм, височина 1825 мм и междуосие 2865 мм.

Външният дизайн е сериозно променен и големият всъдеход е абсолютно подготвен за автомобилни конкурси за красота. Интериорът също е силно осъвременен и изработен от качествени материали. Автомобилът предлага по-богато оборудване, по-голямо вътрешно пространство и по-голяма безопасност. Обемът на багажника варира от 820 л (за 5 места) до 1977 л (при сгъната задна седалка). За задвижването на новия SsangYong Rexton се грижи 2,2-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател 2.2 e-XDI, съчетан с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична трансмисия 7G-Tronic от Mercedes-Benz. Максималната мощност е 181 к.с., а максималният въртящ момент достига 420 Нм. Задвижването е на задните колела или 4х4. Продажбите на новия SUV стартират през ноември.

До новия SsangYong Rexton G4 на щанда на „Ратола Корпорация” са изложени пътническият шатъл Rodius, който е претърпял пълна промяна. С над 5-метровата си дължина, той е сред най-внушителните експонати на Автомобилен салон София 2017. Към това се добавя и задвижване 4х4, комфорт на лимузина, 7 седалки и място за много багаж - добра комбинация на атрактивна цена. Големият корейски автомобил вече е и с нов турбодизелов двигател тип Common-rail с мощност 178 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Редом с новите си попълнения, вносителят на SsangYong е изложил и моделите Tivoli и обновеното Korando.

Opel с четири премиери на Автомобилен салон София 2017

Марката Opel посреща посетителите на Автомобилен салон в София със своя нов фирмен девиз „Бъдещето ти принадлежи”. Цели четири модела с мълния на емблемата отбелязват своята премиера на щанда на Opel в Зала 4 на столичния „Интер Експо Център”. На щанда на Opel за първи път пред широката публика са показани новият флагман Insignia във варианти Grand Sport и Sports Tourer, както и най-новите попълнения на семейство Х на марката – „x(екс)-тремно” модерния и подвижен Crossland X и новия SUV Grandland X, дошъл у нас също директно след автосалона във Франкфурт.

Второто поколение на Opel Insignia дефилира в две свои версии - Grand Sport и комбито Sports Tourer. Флагманът на германците е с до 200 кг по-лек от досега, като освен с дизайн, прави впечатление и с голям брой високотехнологични решения. Сред тях са авангардните матрични предни IntelliLux LED светлини, както и свръхмодерен комплекс от технологии за подпомагане на водача. Новата Insignia предлага и първокласна свързаност с интеграция на смартфон функциите, която вече има още едно ново удобство на Opel OnStar – личният асистент. Той дава възможност на пътуващите в автомобила да правят хотелски резервации, да търсят ресторант наблизо, както и да издирват подходящи места за паркиране с помощта на служител на системата OnStar, говорещ на техния език. При модела интересни са и 8-степенната автоматична скоростна кутия, както и системата за задвижване на четирите колела с функция „torque vectoring”, чиято цел е пренасочване на въртящия момент там, където е най-необходимо. За Insignia се предлагат високоефективни двигатели, като на върха в гамата е бензинов турбомотор с обем 2,0 литра и мощност 260 к.с.

Феновете на марката имат възможност да видят в София и новите кросоувъри на Opel – Crossland X и Grandland X. Първият показва предимствата на SUV-моделите на марката в градски условия, като предлага водещ в сегмента обем на багажника от 520 литра. Той е оборудван и с новите ергономични седалки, сертифицирани от дружеството на германските лекари-ортопеди, както и с най-модерните системи за безопасност и асистенти на водача. По-големият - Opel Grandland X, на свой ред залага на офроуд дизайн, голямо вътрешно пространство и високи технологии. Сред тях са адаптивен круйз-контрол с функции за разпознаване на пешеходци и автоматично аварийно спиране, предупреждение за сънливост на водача, система за паркиране и камера с 360-градусов обзор. Тук за комфорта на пътниците също са налични ергономичните седалки, които спечелиха голям брой награди.

Германският производител дава старт и на нова програма Opel Exclusive, която ще действа и на българския пазар. Първият модел от нея ще бъде именно новата Insignia. Програмата осигурява възможност на клиентите на марката да избират индивидуален облик на своя автомобил, в съответствие с личния си вкус и стил.

Последвайте канала на

Novini.bg
2971 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
4epa

2017.10.22 | 08:42

1
sangyong nai groznata kola na sveta

Добави коментар

Водещи новини