Възрастен мъж загина при пожар в търговищкото село Здравец

  • 15 октомври 2017 13:54

  • 1582
  • 0
Възрастен мъж загина при пожар в търговищкото село Здравец
© Булфото (архив)

Възрастен мъж е умрял в пожар в търговищкото село Здравец. Това е вторият случая на загинал при пожар за последните два месеца в селото, съобщават от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Сигналът е подаден на тел. 112 малко след полунощ. Собственикът на къщата е на 85 години. На мястото на инцидента са пристигнали служители на пожарната в Търговище с два противопожарни автомобила и служители на Районното управления на полицията. Установено е, че вследствие на пожара собственикът е загинал.

Унищожени са 20 кв. м. покривна конструкция и домашно имущество. Причина за възникване на инцидента е късо съединение в електрическата инсталация. Извършен е оглед на местопроизшествието. Случаят се разследва в досъдебно производство.

Другата жертва /мъж на 80 г./ от Здравец загина при пожар в дома си на 13 септември, припомни за БТА говорителят на ОД на МВР. Тогава огънят е възнигнал в 3 часа през нощта. Пострадалият е варил ракия в електрически казан, оставен без надзор, причинено е късо съединение.

В област Търговище от началото на годината в пожари са загинали шестима души.

Последвайте канала на

БТА
1582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини