Екатерина Захариева пристигна в Обединеното кралство

  • 14 октомври 2017 17:36

  • 1392
  • 2
Екатерина Захариева пристигна в Обединеното кралство
© МВнР

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пристигна на работно посещение в Обединеното кралство, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Водената от нея делегация ще проведе в неделя среща с британския първи дипломат Борис Джонсън.

По време на разговора ще бъдат обсъдени въпроси свързани с двустранните отношения, както и възможностите за сътрудничество между двете страни по време на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Приоритетите, които страната ни ще следва по време на Председателството, са друга основна тема на срещата, като особено внимание ще се обърне на Западните Балкани. Предвижда се да бъдат дискутирани основни въпроси, свързани със защитата и статута на правата на гражданите на ЕС и на Обединеното кралство в контекста на Брекзит.

По време на срещата ще бъдат разгледани и възможностите за допълнително задълбочаване на икономическите и търговски отношения между двете страни, инвестициите, както и перспективите за развитие на туризма, където за последната година се наблюдава ръст на туристите с над 15% и в двете посоки.

По-късно същия ден в рамките на посещението си министър Захариева ще участва в работен обяд с колегите си от Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словения, Словакия и Обединеното кралство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1392 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2017.10.16 | 08:29

2
Със абитуриентската си рокля пристигнала в Лондон .Нема лошо .
Max_payn

2017.10.16 | 08:29

1
Не гълта на всеки

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини