Полицаят взел рушвета от ало-измамниците остава за постоянно в ареста

  • 14 октомври 2017 14:39

  • 74367
  • 1
Полицаят взел рушвета от ало-измамниците остава за постоянно в ареста
©

Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста зам.-шефа на Трето РУ Стоян Павлов-Палата. "Има опасност да се укрие, както и обосновано предположение за авторство на деянието", мотивира се съдия Цветан Цветков.

Задържаният заяви, че не е участвал в измами.

В хода на гледането на мярката му стана ясно още, че той е взел рушвета пред сградата на Трето РУ в Пловдив, където работи, полицаят Стоян Павлов-Палата, получил рушвета от ало измамниците Димитър Рангелов и Калин Димитров. Това станало в 17.31 ч. на 4 октомври. Това стана ясно от думите на прокурорът по делото Борис Мендев в съдебната зала.

Преди това униформеният имал три срещи с мошениците. Първата била на автомивка в края на града, а другите две - пред сградата на районното. Рушветът от 300 лева бил пъхнат в цигарена кутия.

Парите били набавени от поредна телефонна измама в размер на 1300 лева. Това е заснето от камерите, допълни Мендев. По думите му срещу полицая имало и други сигнали, които в момента се проверяват.

Друг полицай - Красен Косев, който е работил по въпросната измама, е обяснил как са разкрили участието на Павлов в нея. Мошениците наричали зам.-началникът на Трето управление "шефе", стана ясно днес в съдебната зала. Имало есемес, с който Рангелов праща на Димитров съобщение до служителя на реда.

Прокуратурата иска постоянен арест, тъй като имало реална опасност обвиняемият да се укрие. Предстои съдът да се произнесе.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
74367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ББББББББР

2017.10.17 | 09:45

1
ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ-бате БОЙКО НАВЯРНА Е ИНСТРУКТИРАЛ ВСИЧКИ /полицаи/ -КАК ДА ДЕЙСТВАТ-НО ЯВНО ПАЛАТА НЕ Е БИЛ НА ИНСТРУКТАЖА.ЗАТОВА ДРАГИ ПОЛИЦАИ ЗА НАПРЕД БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ ..... И много много не се доверяваите на никого-най много на свои колеги.

Добави коментар

Водещи новини