Караници и препирни на пленума на БСП

  • 14 октомври 2017 13:20

  • 7167
  • 8
Караници и препирни на пленума на БСП
© Булфото (архив)

Вътрешните опозиционери на сегашното ръководство на БСП скочиха срещу лидера си Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и нейното предложение за извънредно свикване на заседание на 49-и конгрес на партията.

Въпреки това те не успяха да го отложат, защото при гласуването да има или да няма конгрес, пленумът се раздели на две, но все пак надделяха онези, които подрепиха Нинова. 50 социалисти се обявиха против конгрес след две седмици, двама се въздържаха, а 54 застанаха зад предложението на ръководството.

Срещу спешното свикване на заседание на 49-и конгрес скочиха Чавдар Георгиев, Георги Божинов и Димитър Дъбов. Хората от обкръжението на Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно укориха соцръководството, че ще прави конгрес за алтернативен бюджет. Това означава, че всяка есен ще трябва да правим конгрес за бюджета, скочи бившият зам.-председател на ПГ на левицата Чавдар Николов, когато лидер беше Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Този форсмажор за две седмици да се прави конгрес е нещо, което отдавна не е експериментирано от нашата партия, атакува и Димитър Дъбов. Да занимаваме конгреса с българското председателство, с бюджета на републиката - това са безумни неща, удиви се бившият зам.-шеф на БСП от времето на Станишев. Това е да вдигнем шум само - ще се забрави и ще замине. Ако трябва да има конгрес, да е по организационно-политическото състояние на партията. Цяла серия избори загубихме, добави той. Това, което ни се предлага, не са въпроси, които трябва да бъдат разглеждани на конгрес, категоричен Дъбов.

По предложение на Божинов пленумът насрочи ново заседание на Националния съвет за резлутата от частичния местен вот и организационното състояние на структурите другата седмица. Глъчката в тясната зала стана неописуема, изказаха се съмнения в начина, по който броят гласовете преброителите, поради което се наложи Корнелия Нинова да призова за по-сериозно отношение и пое нещата в свои ръце. Моля да не гласуват хора, които не са членове на Националния съвет, призова соцлидерката. На заседанието присъстват и депутатите от парламентарната група.

Социалистите решиха още, че ще подадат жалба до Конституционния съд заради неприетата оставка на Делян Добрев, защото според тях това е нарушение. Освен това те номинираха и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за лидер на ПЕС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7167 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ЪХ

2018.01.27 | 23:37

8
ГЕРБ сините комунисти по зли от червените
Курчо Добрев

2017.10.17 | 18:15

7
Закриване !!!

2017.10.17 | 18:13

5
Крадци , лъжци и откровени бандити , които закопаха България ! Това са и БСП и ГЕРБ ! Същите бяха СДС и НДСВ ! СЪД и ЗАТВОР !

2017.10.17 | 18:14

6
ГЕРБ - ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ. БК/С/П ЧЕРВЕНА ПРЕСТЪПНА МАФИЯ.
иван

2017.10.17 | 18:13

4
тъпанари
ПРОДАЖНИЯ МОДЕРАТОР

2017.10.17 | 18:13

3
е ПЛАТЕН СОРОСОИД.

2017.10.17 | 18:13

2
ОРКИТЕ СЕ ИЗПОКАРАЛИ - ТИПИЧНО ЗА ТОЗИ УРОДЛИВ ВИД.

2017.10.16 | 18:50

1
ВСИЧКИ ПАРТИЙ СА ОТ ЕДИН КОМПОНЕНТ И ПРОДУКТИ НА ГРЕШНО СКРОЕНА СИСТЕМА. КОЙ С КОГО НЕ Е СВЪРЗАН КАКТО В МИНАЛОТО ТАКА И В НАСТОЯЩЕТО

Добави коментар

Водещи новини