Лиляна Павлова: Получихме много висока оценка за степента ни на готовност за председателството

  • 14 октомври 2017 10:27

  • 2615
  • 3
Лиляна Павлова: Получихме много висока оценка за степента ни на готовност за председателството
©

Работим с пълната мобилизация не просто да бъдем поредният председателстващ Съвета на ЕС, а да привнесем различното, новото на една страна, присъединила се към съюза преди 10 години.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, министър за българското председателство на Съвета на ЕС. Във връзка със забавянето на ремонта на НДК, тя коментира, че председателството не е само ремонти и сгради. "Получихме много висока оценка за степента ни на готовност. Тя се оценява в няколко направления, част от които политическата ни готовност и логистично-организационната подготовка. Ремонтът на НДК е на финалната права, така че и тази част е в добра фаза”, заяви Павлова.

На въпрос дали ще успеем да осигурим сигурността, тя коментира, че това е сложна тема и никой не е застрахован. "Правителството предостави значителен финансов ресурс за техническото осигуряване. Да се направи видеонаблюдение, системи за контрол, които да подкрепят екипите на службите. Правят се регулярни срещи с НСО, които ще са основната охрана на ВИП делегациите”, поясни Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Тя допълни, че придвижването в София няма да бъде лесно, особено в района на НДК, Летище София, резиденция "Бояна” и хотел "Маринела”. Това ще са четирите горещи точки, които ще подлежат на мерки за сигурност, охрана и специфично регулиране на движението. В тази връзка Павлова призова столичани към търпение в месеците от януари до юни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2615 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емо

2017.10.24 | 10:50

3
Тая е свалила някой килограм.Пак е изрод

2017.10.24 | 10:50

2
На никой не пука за това европрецедателство освен на Герб така си мислят че ще си изчистят имиджа на мафиоти като похарчат солидна сума от парите на данъкоплатеца!
oтчаян

2017.10.24 | 10:49

1
Безкрайно съм отчаян , като я гледам! Нямаме никакво бъдеще в България! Освен смътта!

Добави коментар

Водещи новини