Нобеловият лауреат за мир разкритикува Тръмп заради позицията му за Иран

  • 14 октомври 2017 07:33

  • 1616
  • 0
Нобеловият лауреат за мир разкритикува Тръмп заради позицията му за Иран
©

Международната кампания за забрана ядреното оръжие разкритикува остро решението на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да не удостовери, че Иран спазва своите задължения по международното споразумение за ядрената му програма, предаде БТА, цитирайки АФП.

Това подстрекава към разпространение на ядрените оръжия, прави по-трудно сключването на други сделки за ограничаване на тази заплаха и увеличава риска от използване на атомна бомба в света, предупреди коалицията от неправителствени организации, която миналата седмица бе удостоена с Нобеловата награда за мир за тази година.

Изпълнителният директор на Кампанията Беатрис Фин осъди опита на Тръмп да "дестабилизира споразумението", като припомни, че "Международната организация за атомна енергия (МААЕ) е потвърдила много пъти, че Иран изпълнява (своите задължения по сделката)". "Това е брутално напомняне за огромната ядрена опасност, пред която е изправен сега светът, и за спешната нужда всички държави да забранят и премахнат тези оръжия", подчерта тя. Фин изрази опасения, че на фона на "нарастващите заплахи от ядрена война, американският президент започва нови конфликти вместо да намали риска от ядрена война".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини