Министърът на финансите на Великобритания се извини, след като нарече ЕС "враг"

  • 13 октомври 2017 20:45

  • 2294
  • 0
Министърът на финансите на Великобритания се извини, след като нарече ЕС "враг"
© gettyimages (архив)

Министърът на финансите на Великобритания Филип Хамънд се извини, след като нарече Европейския съюз "враг" в преговорите за Брекзит, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

В интервю за телевизия Скай Нюз Хамънд се опита да разсее гнева, който предизвика у някои консерватори, които го обвиняват в твърде мек подход към Брюксел. "Разбирам, че страстите са големи, но ние всички имаме еднакъв дневен ред. Врагът, противниците, от другата страна на масата, са хората, с които трябва да преговаряме, за да постигнем най-добрата сделка за страната ни", каза Хамънд в интервюто. Малко по-късно той се опита да замаже нещата и написа в Туитър: "Извинявам се, че използвах неподходяща дума. Ще продължим да работим с нашите приятели и партньори от ЕС за взаимноизгодна сделка за Брекзит."

Хамънд отказа да отговори на въпроси на журналисти дали би гласувал за Брекзит, ако имаше втори референдум. Той само каза, че референдумът вече се е състоял и че всеки знае как е гласувал. Ройтерс припомня, че той водеше кампания против излизане от ЕС. По-рано тази седмица такъв въпрос беше зададен на Тереза Мей, която също отказа да отговори. Това предизвика известно безпокойство сред привържениците на Брекзит, че тя може би не е достатъчно твърда в намерението да извади Великобритания от ЕС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини