Тръмп няма намерение да оттегли САЩ от ядреното споразумение с Иран

  • 13 октомври 2017 20:02

  • 2091
  • 0
Тръмп няма намерение да оттегли САЩ от ядреното споразумение с Иран
© gettyimages (архив)

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския няма намерение да оттегли САЩ от ядрената сделка с Иран, въпреки че тя вече не е в интерес на националната сигурност на САЩ.

Това съобщи пред журналисти държавният секретар Рекс Тилърсън, цитиран от световните агенции. Тази вечер Тръмп ще направи изявление в Белия дом, в което ще оповести конкретните дефекти на споразумението и ще се спре на предизвикващите безпокойство действия на Иран извън ядрената област - ракетната му програма, подкрепата за сирийския режим на Башар Асад, на ливанското ислямисткото движение Хизбула и други групировки, дестабилизиращи района на Близкия изток.

Тръмп ще даде също широки права на министерството на финансите да налага икономически санкции на физически и юридически лица и на корпуса на гвардейците на революцията. Тилърсън изрично подчерта, че САЩ няма да се оттеглят от сделката, сключена от Барак Обама и още пет световни сили, но ще се опита да убеди Конгреса да одобри по-твърда политика към Техеран. Държавният секретар призна, че стратегията може и да не проработи, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2091 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини