Директна самолетна линия свързва София и Баку от 1-ви януари

  • 13 октомври 2017 14:22

  • 2018
  • 4
Директна самолетна линия свързва София и Баку от 1-ви януари
© Прессекретариат на президента

Българският държавен глава и президентът на Азербайджан Илхам Алиев се договориха за откриване на директна самолетна линия София-Баку.

Това коментира президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на визитата си в Баку, която стартира днес.

Радев бе поканен в страната по повод навършването на 25 години от установяването на дипломатически отношения между двете страни.

„Добрата новина е намерението на ръководството на Азербайджан да открие директна самолетна линия между Баку и София от 1-ви януари догодина, когато България ще поеме председателството на Съвета на ЕС. Република България потвърждава своята подкрепа към Азербайджан за новото Всеобхватно споразумение с Европейския съюз“, заяви държавният глава.

Азербайджанският президент обяви още, че в близко бъдеще ще започне експлоатацията на железопътната линия Баку - Тбилиси – Карс. Той изрази надеждата, че страната ни ще вземе активно участие в проекта, тъй като участващите по протежението на тази линия, ще получат допълнителни възможности.

„Потвърдихме взаимния интерес от развитието на транспортните и газовите коридори между Азия и Европа, където България и Азербайджан имат стратегическо положение и ние трябва да извлечем всички ползи от това“, подчерта президентът Радев по време на съвместните изявления.

Българският държавен глава бе категоричен, че страната ни подкрепя усилията на Европейския съюз по линия на Източното партньорство и за превръщането на региона в стабилен, сигурен и проспериращ.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2018 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.13 | 23:46

4
НА НАС БЪЛГАРИТЕ БАКУ НЕ НИ ТРЯБВА. НЕ НИ ТРЯБВАТ АМУДЖИ ДА НИ ИДВАТ В ЕВРОПА
Крум Усаински-Крупник

2017.10.13 | 22:21

3
Цървули!!!Ще отсвириме Руслямистан,като доставчик на газ!!!Това е положението!!!Мъка,за всички продажни русофилистици-дупедавци-гъзолизци!!!Ура и Слава,другарки и другари,паплач русофилска безмозъчна!!!

2017.10.13 | 22:21

2
Ааааах , каква кардинална грешка направих с този , не мога да се побера в кожата си ! Да лобира за Южен коридор от Баку и да елиминира скъпите ми Окупатори !
Ти да видиш...

2017.10.13 | 20:41

1
Бокови са на почит! Директна линия!

Добави коментар

Водещи новини