На петък 13-и се раждат лидери

  • 13 октомври 2017 14:18

  • 3925
  • 0
На петък 13-и се раждат лидери
© Getty Images

Безспорни лидери, с чувство за хумор и огромен късмет. Според нумерологията такива са хората, които се раждат на смятаната за най-фатална дата - петък 13-и. Тази година се случва два пъти - първият беше през януари, вторият е днес, пише в. "България днес".

И този път предсказанията са страшни - Христос слиза на Земята и слага край на човечеството, мащабни магнитни бури удрят планетата ни и какво ли още не. Всеки път някак си оцеляваме и продължаваме в очакване на следващия път. Любопитно е обаче какви хора се раждат на петък 13-и.

Най-популярните личности са бившият легендарен ръководител на Куба Фидел Кастро (13 август 1926 г.) и "желязната лейди" и първата жена - премиер на Великобритания, Маргарет Тачър (13 октомври 1925 г.).

Астролозите са категорични, че родените на фаталната дата са обречени да бъдат лидери и да имат качества да обединяват хората. Децата, които са родени в петък, са под покровителството на Венера - планетата на любовта и красотата. Такива малчугани имат много силен магнетизъм, който привлича хората към тях още докато са бебета. А след това тази сила продължава и когато са големи.

Родените в петък 13-и не престават да говорят с часове и могат да отделят много време за това свое любимо занимание. Понякога това е малко досадно за останалите, тъй като за тях не остава възможност да се изявят като оратори. Едва ли някой е забравил прословутите речи на Фидел Кастро, които продължаваха безкрайно дълго. Екслидерът държи рекорда в Книгата на Гинес за най-дълга реч пред ООН - 4 часа и 29 минути, произнесена на 29 септември 1960 г. Най-дългата му реч в Куба е продължила 7 часа и 10 минути и е произнесена през 1986 г. на конгрес на комунистическата партия в Хавана.

Друга интересна черта на "фаталните личности" е, че са изключително забавни и се радват на голям късмет. Съдбата е особено благосклонна към тях, те с лекота постигат всичко, с което се захващат. Смята се, че на фаталната дата те се чувстват много добре и изобщо не им влияят лошите поверия.

Друга популярна личност, родена на емблематичната дата, е ирландският писател и драматург Самюел Бекет (13 април 1906 г.). Той също може да бъде приписан към успешните личности, тъй като е удостоен с Нобелова награда за литература през 1969 година.

Създателят на психологическия трилър, сър Алфред Джоузеф Хичкок, също се появява на бял свят в петък - 13 август 1899 г. Филмът, който е бил негов режисьорски дебют, е трябвало да се казва "Петък 13-и", като е претърпял провал. Няколко сцени са били заснети и след това продукцията е била спряна поради финансови проблеми. Самият Хичкок по-късно признава, че филмът е нямало да бъде особено интересен. И докато едни се раждат на петък 13-и, то други тогава умират.

Един от най-емблематичните рапъри - Тупак Шакур, е убит на 13 септември 1996 година. Случайно или не, той е смъртоносно прострелян с... 13 куршума. В неговия случай числото наистина носи съдбовен фатализъм.

13 юни 1930 се оказва доста проблемен ден за автомобилния състезател сър Хенри Сигрейв. Първият човек в историята, който преминава скоростта от 200 мили в час (320 км/ч) с превозно средство на земята, умира на фаталния ден. Гибелта си намира в катастрофа, опитвайки се да постави рекорд за най-бързо придвижване по вода.

Пилотът от американското състезание НАСКАР Тони Роупър има сходна съдба. На 13 октомври (петък) 2000 г. той катастрофира на писта в Тексас и на следващия ден едва 35-годишен умира. 

Последвайте канала на

Novini.bg
3925 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини