Приеха на първо четене промените в Закона за публичните финанси

  • 13 октомври 2017 10:35

  • 1351
  • 0
Приеха на първо четене промените в Закона за публичните финанси
© Novini.bg

Парламентът прие промени в Закона за публичните финанси на първо четене, въвеждащи нови изисквания за средносрочната бюджетна прогноза.

„За“ промените гласуваха 88 народни представители, „против“ - 43 , „въздържали се“ - 11 , с което те бяха приети.

С промените се регламентира разходното правило, ограничаващо годишния ръст на бюджетните разходи и съответните последици и действия при неспазването му, като се залага изискване със средносрочната бюджетна прогноза да се определят допълнителни мерки за постигане на допустимото съотношение през следващата година. С цел подобряване процеса на бюджетното планиране както на подсекторно равнище, така и на ниво сектор „Държавно управление“ се залага изискване в средносрочната бюджетна прогноза да се включи информация за текущата година и прогноза за всички основни разходни и приходни показатели за следващите три години на сектор „Държавно управление“, включително повече информация за подсекторите „Централно управление“ и „Социалноосигурителни фондове“, на базата на непроменени политики.

Промените в Закона за публичните финанси засягат основно регламентиране на взаимоотношенията на общинския бюджет с държавния, като целта е да се обособят основните взаимоотношения, чиито размери по видове се приемат със Закона за държавния бюджет.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини