Румен Овчаров: Оборудването на АЕЦ "Белене" е захвърлено сред природата (снимки)

  • 13 октомври 2017 07:54

  • 3489
  • 5
Румен Овчаров: Оборудването на АЕЦ "Белене" е захвърлено сред природата (снимки)
©

80% от оборудването на АЕЦ "Белене" е вече на площадката. Вече половин година то пристига, обаче е захвърлено сред природата. За това алармира бившият министър на икономиката Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в в ефира на БТВ.

Той призова управляващите енергетиката в момента да побързат да консервират и съхранят добре това оборудване преди да е дошла зимата. Овчаров се опасява, че то може да бъде повредено.

„В случа зависим отново от руската страна, която може да каже, че оборудването е повредено, защото не е съхранявано правилно и да се окажем с един куп скъпо старо желязо, което не можем да продадем. Не дай си Боже да дойдат и онези мургавите с каруците и да го вдигнат“.

"Бях предвидил, че ”Росатом” ще ни осъди за АЕЦ „Белене” и го обявих публично. Заявих, че реакторите ще бъдат закарани в Банкя и ще ги сложат като паметници на глупостта. Борисов след това мое изказване заяви: ”Овчаров да внимава”. Последва ровене по папките за „Белене”, после повдигане на обвинение за Бобов дол. Прокуратурата беше написала, че се плаща концесионна такса за Бобов дол, а тя такава беше отпаднала", коментира Овчаров.

По отношение на случаите „Емко” и „Кумгейт”, икономистът каза, че те са тясно свързани. "Това е моделът на управление на Борисов 3. Проблемът не е „Емко”, а „Дунарит” като стана ясно, че той ще става собственост на Емилиян Гебрев".

"Има абсолютна безнаказаност за хора като Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. ГЕРБ управлява от доста време и решиха, че когато те управляват, хората са глупаци", посочи Овчаров.

Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в разкри още, че вече е пенсионер.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3489 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
1

2017.10.20 | 10:37

5
Ако строителството беше в ръцете на почтени хора(като метрото пътищата) щеше да върви,далавера се направи.

2017.10.17 | 21:37

4
Румен Краваров вече е, пенсиониран милиардер, от енергетиката.
наглостта на някои е безмерна

2017.10.17 | 21:37

3
Колко благо говори........,като свят и почтен човек !? Само ореол си няма над главата,като светиите.
вер

2017.10.17 | 21:36

2
Ти като поръчваше,пари имаше ли?

2017.10.17 | 19:53

1
Проблемът е, че и Борисов и Овчаров са прави. Просто защото и двамата са айдуци с ярко изразена липса на държавническо мислене. Не може малки хора, чиито интереси се разпростират до собствените им джобове да са на върха на управлението на държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини