Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за съдебната власт

  • 13 октомври 2017 07:24

  • 959
  • 0
Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за съдебната власт
© Иван Йочев

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за съдебната власт. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Предлаганите промени са свързани с института на командироване на магистрати в системата на прокуратурата на Република България и следствените органи на незаети щатни бройки. Промените касаят и разпределението на свободните щатни длъжности за първоначално назначаване в органите на съдебната власт.

Друга част от промените в Закона за съдебната власт засягат необходимостта от прехвърляне на осигурителните партиди на съдиите по вписванията от страната в град София.

Законодателното предложение цели да бъде възстановена предходната правна уредба, която следва логиката на статута на съдиите по вписванията и държавните съдебни изпълнители и на устройството на съдебната система.

В 11.00 часа ще започне петъчният парламентарен контрол, като в него участие ще вземат четирима министри от кабинета. На депутатски питания ще отговарят министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за, вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 и други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини