Харесайте facebook страницата ни

Алея на птиците ще бъде открита в Борисовата градина в София

С уъркшоп, посветен на птиците и тематично обучение за деца, ще бъде открита новата Алея на птиците в парк "Княз-Борисова градина" на 14 октомври от 11.00 часа. Събитието е част от кампанията на Столична община за отбелязване на 135 години от създаването на най-големия парк в София, съобщиха от общината.

Табели, които разказват за най-характерните и най-любопитните навици на птиците, обитаващи парка, ще бъдат разположени покрай една от централните му алеи, която се намира покрай стадион "Българска армия", успоредна на бул. "Цариградско шосе" /в близост до "Маймунарника"/. В рамките на инициативата ще бъде обособено и място за хранене на птици, на което всеки желаещ, ще има възможност да се опита да нахрани сам, от ръката си, птица в парка.

Уъркшопът и обучението за деца ще бъдат проведени от специалистите от Българското дружество за защита на птиците и ще продължат от 11.00 до 14.00 часа на обособена локация покрай Алеята на птиците. За участие са канени всички деца /и техните родители/ на възраст между 3 и 12 години, като единственото условие за участие е всеки да си донесе празно пластмасово шише и 2 молива.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар