Сблъсъци в Барселона на испанския национален празник (видео)

  • 12 октомври 2017 16:25

  • 5232
  • 3
Сблъсъци в Барселона на испанския национален празник (видео)
© gettyimages (архив)

Столове летяха в Барселона днес, предаде Скайнюз.

Привърженици на отделянето на Каталуния и техни опоненти влязоха в остра схватка, запалена от това дали североизточната испанска автономия да се отдели от централната власт в Мадрид или не. Представителите на двата противоположни лагера след размяна на обидни реплики и жестове започнаха да се замерват със столове на една от улиците на каталунската столица. За щастие, няма пострадали.

Инцидентът стана в деня на националния празник на иберийското кралство. В Испания днес отбелязват откриването на Америка от Христофор Колумб през 1492 г. Барселона е пристанището, в което мореплавателят се е върнал след първата си експедиция до Новия свят.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5232 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.10.14 | 13:26

3
Мръсна седесарска евро-демократична пасмина. Къде са ви демократичните призиви като за свободно Косово, там може, а в Каталуня не!

2017.10.14 | 13:26

2
Седесарската мадридска власт проигра всички възможности за суверенитет на Каталуня в границите на Испания, край със СДС-то.
транзистор

2017.10.13 | 10:59

1
Ето това успяха да постигнат сепаратистите - настроиха хората едни срещу други, разделиха ги със своите мегаломански идеи и действия! Създадоха такава язва в обществото (дори само в областта), която няма да може да се преодолее с десетилетия!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини