Харесайте facebook страницата ни

Сблъсъци в Барселона на испанския национален празник (видео)

© gettyimages (архив)

Столове летяха в Барселона днес, предаде Скайнюз.

Привърженици на отделянето на Каталуния и техни опоненти влязоха в остра схватка, запалена от това дали североизточната испанска автономия да се отдели от централната власт в Мадрид или не. Представителите на двата противоположни лагера след размяна на обидни реплики и жестове започнаха да се замерват със столове на една от улиците на каталунската столица. За щастие, няма пострадали.

Инцидентът стана в деня на националния празник на иберийското кралство. В Испания днес отбелязват откриването на Америка от Христофор Колумб през 1492 г. Барселона е пристанището, в което мореплавателят се е върнал след първата си експедиция до Новия свят.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
(гост)
14.10.2017 | 13:26

Седесарската мадридска власт проигра всички възможности за суверенитет на Каталуня в границите на Испания, край със СДС-то.

Рейтинг:
 
2
(гост)
14.10.2017 | 13:26

Мръсна седесарска евро-демократична пасмина. Къде са ви демократичните призиви като за свободно Косово, там може, а в Каталуня не!

Рейтинг:
 
3
транзистор (гост)
13.10.2017 | 10:59

Ето това успяха да постигнат сепаратистите - настроиха хората едни срещу други, разделиха ги със своите мегаломански идеи и действия! Създадоха такава язва в обществото (дори само в областта), която няма да може да се преодолее с десетилетия!

Рейтинг:
 
3
 
Добави Коментар