Цветанов разговаря с представители на Федералното канцлерство на Германия

  • 12 октомври 2017 14:39

  • 1010
  • 0
Цветанов разговаря с представители на Федералното канцлерство на Германия
© ГЕРБ

Икономическият ръст, който реализира България през последната година, е гаранцията за бъдещата стабилност на страната и основната заслуга за това е на правителството на Бойко Борисов.

Това заяви ръководителят на отдел „Двустранни отношения с Централна, Източна и Южна Европа“ във Федералното канцлерство на Германия Кнут Абрахам по време на работна среща с председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. В разговора, който се проведе в сградата на Федералното канцлерство, участваха още Рафаел Метайс от отдела за европейски политически въпроси и за връзки с държавите-членки на ЕС, ръководителят на представителството в България на фондация „Конрад Аденауер“ Торстен Гайслед и дългогодишният депутат в германския Бундестаг Ханс-Петер Ул, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа запозна немските си колеги с политическата ситуация в България. Представени бяха и резултатите от последната среща на премиера Бойко Борисов във Варна с румънския и гръцкия му колега и със сръбския президент. Представителите на Федералното канцлерство коментираха, че това е поредната инициатива на Борисов, която го отличава като истински регионален и европейски лидер. Те дадоха висока оценка и за подписания Договор за приятелство, сътрудничество и добросъседство между България и Македония и изразиха увереност, че той ще даде допълнителен импулс на диалога между Македония и Гърция.

По време на срещата бяха обсъдени още теми, свързани с миграционната политика, сигурността в района на Югоизточна Европа и охраната на външните граници на Съюза. Председателят на ПГ на ГЕРБ информира представителите на канцлерството, че следващата седмица в българското Народно събрание влиза за обсъждане и гласуване на първо четене антикорупционният закон. „Мнозинството в парламента е поело ангажимент законът да бъде окончателно гласуван и на второ четене до края на годината“, подчерта Цветанов. Той представи също последните конституционни промени, касаещи разделянето на съдийската и прокурорската колегии във Висшия съдебен съвет и изрази увереност, че новият ВСС, който беше избран по новите правила, ще повиши доверието на българските граждани към съдебната система в страната.

Кнут Абрахам и Рафаел Метайс заявиха, че Германия ще продължи да подкрепя успешните управленски политики, които реализират българските власти. Освен това страната ни може да разчита и на подкрепа по време на българското председателство на ЕС, особено по темите, свързани с миграцията, сигурността и транспортните коридори в региона на Западните Балкани. От своя страна, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пожела успех при формирането на новото федерално правителство на Германия, чиято помощ е от изключителна важност за силна и обединена Европа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини