ВСС няма да обявява нова процедура за избор на председател на ВАС (видео)

  • 12 октомври 2017 14:29

  • 1203
  • 0
ВСС няма да обявява нова процедура за избор на председател на ВАС (видео)
© Novini.bg

След като решиха, че няма да обявяват нова процедура за избор на председател на Върховния административен съд, мнозинството от членовете на ВСС сметнаха, че ще изслушат Георги Чолаков следващата седмица. Изборът му бе върнат от президента преди малко повече от седмица.

На заседанието днес дори имаше предложение Чолаков да бъде поканен веднага, но то беше отхвърлено, след като членът на ВСС Цветинка Пашкунова заяви, че съветът ще остави впечатление, че всичко е предрешено. Колегата й Атанаска Дишева предложи двамата кандидати (Георги Чолаков и Соня Янкулова) да бъдат изслушани. Тя обаче намери подкрепа само от шестима свои колеги. 18 бяха против.
Представляващият ВСС Боян Магдалинчев допусна, че към Чолаков може да има въпроси и по отношение на имотните казуси, с които беше обвързана кандидатурата му. Когато се кандидатира за поста, за Чолаков бяха публикувани данни за съмнителни сделки. ВСС обаче не намери проблем. Магдалинчев не изключи възможността още следващата седмица кандидатурата на Чолаков да бъде гласувана.

Последвайте канала на

БТА
1203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини