Харви Уайнстийн ще лекува сексуалната си зависимост

  • 12 октомври 2017 12:19

  • 8768
  • 6
Харви Уайнстийн ще лекува сексуалната си зависимост
© Gettyimages

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите Оскар, ще свика извънредна среща, за да обсъди обвиненията в сексуален тормоз срещу продуцента Харви Уайнстийн, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

"Академията счита описаното в обвиненията срещу Харви Уайнстийн поведение за отблъскващо и накърняващо високите етични стандарти на организацията и на цялата творческа общност, която тя представлява", се посочва в направеното изявление.

Управителният съвет на киноакадемията ще се събере на среща на 14 октомври.

Говорителката на Харви Уайстийн Сали Хофмайстър не е отговорила на молбите за коментар на изявлението, направено от Академията за кинематографично изкуство и наука.

Начело на компаниите "Мирамакс" и "Уайнстийн" Харви Уайнстийн заедно с брат си Боб стои зад 81 продукции, отличени с награди Оскар, сред които пет за най-добър филм. Персонално Харви Уайнстийн е отличен с най-престижното киноотличие като съпродуцент на "Влюбеният Шекспир" (1999).

Новината за срещата на Академията за кинематографично изкуство и наука идва непосредствено след като Британската академия за кино и телевизия отне членството на Харви Уайнстийн. След избухването на скандала продуцентът, който отрича всички отправени срещу него обвинения, беше уволнен от собствената си компания, припомнят агенциите. Към дългия списък с жени, обвинили в сексуален тормоз Харви Уайнстийн, включващ звезди като Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския, Гуинет Полтроу, Розана Аркет, Мира Сорвино, Азия Ардженто, се прибавиха имената на френската актриса Лея Сейду и британската манекенка и актриса Кара Делевин. "Непростимият" скандал, разразил се около 65-годишния продуцент, накара съпругата му Джорджина Чапман да го напусне.

Харви Уайнстийн не скри, че е "дълбоко съкрушен" от решението на жена си, но го подкрепя. Джорджина Чапман е съпруга на продуцента от 2007 г. Двойката има две деца - Индия и Дашиъл, съответно на седем и четири години.

"Дълбоко съм съкрушен. Загубих жена си и децата си, които обичам повече от всичко", казва Уайнстийн, цитиран от Пейдж сикс на "Ню Йорк пост". Междувременно Контактмюзик съобщи, позовавайки се на сайта за знаменитости TMZ, че Харви Уайнстийн е взел решение да постъпи в център за рехабилитация в Аризона, САЩ, за да лекува сексуалната си зависимост и други поведенчески проблеми.

След като първоначално беше съобщено, че продуцентът ще замине на лечение в Швейцария, става ясно, че в последния момент Уайнстийн е променил плановете си и е решил да постъпи в центъра за рехабилитация "Медоус" в Уикънбърг, Аризона.

Британската академия за кино и телевизия БАФТА отне членството на Уайстийн заради обвиненията в сексуален тормоз и агресия. Решението влиза в сила незабавно. Организацията каза, че продуцентът е подкрепял благотворителната ѝ дейност, но поведението му е "напълно неприемливо и несъвместимо със стойностите на БАФТА". Членовете на Британската академия за кино и телевизия са около 7500. Освен че присъжда ежегодните награди за кино и телевизия, тя осигурява обучение и помощи за хора от тези професии.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8768 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Метгонтан

2017.10.30 | 02:01

6
Само чикията калява нервите.

2017.10.15 | 09:35

5
И как се лекува това? С бром?
хохо

2017.10.15 | 09:34

4
Като го опънат няколко пъти и ще го излекуват.
ApoloN

2017.10.13 | 20:41

3
със смърт се лекуват отрепките
егати

2017.10.13 | 12:45

2
помияра
CNN -Fake News

2017.10.13 | 12:26

1
With Fake News

Добави коментар

Водещи новини