Събарят незаконни постройки в ромската "Арман махала" в Пловдив

  • 12 октомври 2017 12:05

  • 5729
  • 1
Събарят незаконни постройки в ромската "Арман махала" в Пловдив
© Булфото (архив)

Към поредно събаряне на незаконни постройки в пловдивската "Арман Махала", пристъпи администрацията в район "Северен".

Днес се премахват две масивни двуетажни жилищни сгради, всички незаконни постройки са без каквито и да е строителни документи и книжа и са изградени върху терен общинската собственост, каза районният кмет Ральо Ралев, цитиран от БТА.

В района на "Арман Махала" незаконните постройки бяха 26. Досега в предишните акции на районната администрация бяха премахнати 16, уточни Ралев. Заповедите за премахване на незаконното строителство са потвърдени от съдебните институции, както в България, така и от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

За подлежащите на премахване сгради все още се чака приключването на делата, а някои от тях имат временни ограничителни мерки от Европейския съд по правата на човека. На всички обитатели на незаконни постройки е предоставена възможност за временно настаняване в социално жилище от Агенцията за "Социално подпомагане", посочи още районният кмет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5729 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ирка

2017.10.22 | 20:13

1
Кога ще махнете постройките в Красна поляна.Там също е ад.Тълпи цигани от цяла България са там!Създават хаос и е невъзможно да се живее нормално.Защо и във Факултето не премахнете незаконните и самозаселили се от десетки години юнаци?

Добави коментар

Водещи новини