Борбата на един френски пекар за спасяване на автентичния кроасан

  • 12 октомври 2017 11:20

  • 1516
  • 0
Борбата на един френски пекар за спасяване на автентичния кроасан
© Pixabay

Пекар от Ница започна кръстоносен поход за спасяването на „автентичния“ френски кроасан от изчезване - на фона на твърденията, че 85% от прочутото тестено изделие, което се купува в хлебарниците, е „индустриално“, съобщава британският вестник Daily Telegraph.

46-годишният Фредерик Рой, който има скромна пекарна близо до крайбрежната улица в града на Френската ривиера, се оплака, че голяма част от кроасаните и хляба с шоколад, продавани във френските хлебарници, са „пълен боклук“.

Те съвсем не изглеждат и нямат вкус на истински кроасани. Лошият кроасан оставя лошо впечатление за националното ни наследство. Искам французите да могат да си купуват кроасан, знаейки, че той е приготвен от подходящите суровини“, казва Рой.

Той настоява за издаването на указ, който дава специален „традиционен“ етикет на френските кроасани, гарантирайки, че те са приготвени от брашно без добавки, висококачествено масло местно производство и са изпечени в хлебарницата.

Маргаринът е напълно забранен и кроасаните не могат да бъдат притопляни или приготвени от замразено тесто.

След като години наред работил в Америка, Рой казва: „Днес може би е по-лесно да намерим истински кроасан в Лос Анджелис, отколкото във Франция, а кроасанът е стълб в нашата гастрономия“.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
1516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини