Наводнение във Виетнам взе десетки жертви

  • 12 октомври 2017 10:25

  • 714
  • 0
Наводнение във Виетнам взе десетки жертви
© Gettyimages

Най-малко 40 души са загиналите и други 22 са изчезнали в резултат на наводненията, причинени от непрекъснатите проливни дъждове в Северен и Централен Виетнам, съобщава Националният координационен комитет за борба с последиците от природните бедствия, цитиран от БТА.

Сред изчезналите е и журналист, който правил репортаж в провинция Йен Бай.

Най-сериозно са пострадали централните райони Нге Ан, Тхан Хоа, Сон Ла, Хоа Бин. Там, повече от 1,2 хил. жилищни сгради са били наводнени и унищожени от свлачищата, а пътищата продължават да са абсолютно парализирани. Хиляди местни жители бяха принудени да напуснат домовете си, бягайки от постоянно покачващото се ниво на водата.

В някои провинции земеделските земи са под вода, електропроводите и комуникациите не функционират. Поради наводняването в близост до железопътната линия и срутването на една скална формация, движението на влаковете по трансвиетнамската железопътна линия Север-Юг също е временно прекъснато.

Виетнамският премиер Нгуен Суан Фук посети лично един от залятите райони днес. Ръководителят на виетнамското правителство изиска от местната власт да засили контрола си върху развитието на ситуацията с наводненията и незабавно да предприеме всички мерки за бързото връщане на нормалния живот към населените места, засегнати от природните стихии.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини