Британска пънкарка и кадровичка на ИД е убита в Сирия?

  • 12 октомври 2017 10:16

  • 7082
  • 0
Британска пънкарка и кадровичка на ИД е убита в Сирия?
© gettyimages (архив)

Британката Сали Джоунс, която отговаряше за набиране бойци за Ислямска държава (ИД), е била убита в Сирия, предаде Скайнюз.

За смъртта на 50-годишната жена правителството на Обединеното кралство начело с Тереза Мей е научило от ЦРУ през юни, но информацията бе оповестена днес в ранните часове на деня. Американската разузнавателна централа е заявила, че Сали Джоунс е загинала при удар с безпилотен самолет и при бомбардировката с дрона смъртта си е намерил и нейният 12-годишен син Джоджо.

Джоунс е родена в югоизточното английско графство Кент. Тя на младини е била член на пънкараска група и е свирила в клубове. Джоунс се е омъжила за мюсюлманина Джунейд Хюсеин и двамата са се присъединили към бойци на ИД, действащи в Близкия изток. Докато Дженейд е командвал бойна единица, Сали е набирала хора в интернет, които да извършват кървави атентати в Европа.

Хюсейн е бил убит през 2015 г. и Джоунс става поредната "Бяла вдовица". Джоунс тази година е искала да се върне в родината си, но е получила отказ. Аргументът на ИД е бил, че тя е вдовица на мъченик, информира още Скайнюз.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7082 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини