Собственикът на "Емко": Концентрираме ли се в това кой е виновен не можем да вървим напред

  • 12 октомври 2017 08:12

  • 2146
  • 2
Собственикът на "Емко": Концентрираме ли се в това кой е виновен не можем да вървим напред
©

Разговорите с премиера бяха тежки и важни. Той задели много от времето си, за да ни изслуша. Всички сме допуснали някакви грешки. Важно е, че всички междуфирмени неразбирателства бяха загърбени в полза на държавния интерес. Това каза собственикът на „Емко“ Емилян Гебрев в ефира на БТВ.

„Важно бе, че истината излезе наяве. Аз съм човек, за който, когато нещо завърши, затварям страницата. Концентрираме ли се в това кой е виновен не можем да се развиваме и да вървим напред. Нека позитивното да ни води“, призова той.

Той призна, че е имало допусната грешка. „Направи се опит за държавна намеса в частния сектор, но за щастие не успя. По думите му министърът е бил подведен. Премиерът не е имал правилната информация. Това бе комплекс от фактори. Грешката на икономическия министър Караниколов беше, че се впусна само в защита на държавния интерес. Моята грешка беше, че бях твърде мек и закъснях със сигнала до г-н Борисов. Грешките са доста големи. Надявам се Караниколов, ако не понесе наказателна отговорност, поне нищо такова да не се повтаря“, подчерта Гебрев.

Бизнесменът добави, че Русия е конкурент в тези поръчки, но ние си направихме сами вътрешна каша. "Дунарит" няма каквито и да било задължения към държавата. Надявам се нещата оттук нататък да започнат да се разплитат, каза още той.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2146 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.12 | 19:13

2
Не се наядоха олигарсите.
аз

2017.10.12 | 19:12

1
Пак някой друг му е виновен!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини