Логото на председателството ни разцъфна като мозайка от цветя пред НДК (галерия+видео)

  • 11 октомври 2017 15:36

  • 2561
  • 1
Логото на председателството ни разцъфна като мозайка от цветя пред НДК (галерия+видео)
© Булфото

Кметът на Амстердам и екипът му помогнаха на София да се подготви по-добре за Българското председателство на Съвета на ЕС. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Тя участва в засаждането на цветна мозайка, изобразяваща логото на българското председателство на съюза.

На събитието бяха и министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и временно изпълняващия длъжността Посланик на Нидерландия в България Яп Вернер, предаде репортер  на Novini.bg.



Амстердам беше един от най-добрите примери за Председателството на Съвета на Европейския съюз. Те ни помогнаха много и на нас като община с екипи и експерти, за да се подготвим добре, каза още Фандъкова. По думите ѝ освен за гостите на града, тази придобивка има значение и за софиянци. „В последните години столицата се превърна не само в зелен, но и в много цветен град. И в момента подготвяме над 300 хил. различни луковици, които ще бъдат сред пролетните цветя в София. Подготвили сме и нови цветни решения и изненади за следващата година“, каза тя и уточни, че има сериозен ангажимент и относно засаждането на дървета. Над 1300 дървета се засаждат в момента по различните булеварди и в парковете на София, така че нека се радваме, че имаме един зелен град и да го обичаме, каза Фандъкова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2561 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.11 | 20:46

1
курва

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини