Десетте приложения, които консумират най-много мобилни данни

  • 11 октомври 2017 15:28

  • 5209
  • 1
Десетте приложения, които консумират най-много мобилни данни
© Pixabay

Някои мобилни приложения продължават да консумират мобилни данни, включително когато потребителят вече не ги използва.

Достатъчно е да са инсталирани, за да започнат да функционират, веднага след включването на устройството. Те действат на втори план с цел да проверяват дали има новости, които да предложат, като уведомления или някаква друга актуализация.

За хората, прекарващи много време в среда, в която не са свързани към wi-fi мрежи, е интересно да знаят кои са тези приложения, за да решат дали си струва да ги запазят или да ги променят с други сходни приложения.

След като анализирала данните на над три милиона устройства, работещи с Android, от цял свят между януари и март 2017 г., компанията Avast публикува класацията на мобилните приложения, които консумират най-много данни на втори план.

Сред най-ненаситните приложения откриваме четири, които принадлежат на Facebook, и две, които са собственост на Google, пише испанският вестник El Pais.

1. Facebook

Със своите над два милиарда активни потребители на месец, социалната мрежа е номер едно в класацията благодарение на проследяването на новостите от контактите и подчертаните интереси на потребителите да изпращат съобщения под формата на нотификации.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
5209 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2017.10.11 | 17:05

1
Нали само с едно две натискания и разбираш кое приложение какво консумира,тъпаци

Добави коментар

Водещи новини