Ева Майдел: Да не виним Европа, когато има проблем на национално или местно ниво

  • 11 октомври 2017 14:03

  • 1155
  • 2
Ева Майдел: Да не виним Европа, когато има проблем на национално или местно ниво
©

„Често, когато има обществен проблем, граждани и политици търсят вината в Европейския съюз, вместо в собствените си национални или местни институции. Това подкопава доверието в Европа и пречи на реализирането на общи европейски инициативи, от които бихме спечелили всички".

Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) на 11 октомври 2017 г., по време на участието си в дискусия на Съвета на европейските общини и региони, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Събитието е част от Европейската седмица на регионите, по време на която представители на местни власти от целия континент са в Брюксел за участие в заседания на Комитета на регионите и дискусии по текущо законодателство. „В Европейската народна партия фокусираме политиките си върху темите, които гражданите посочват за най-важни. Според последното проучване на Евробарометър това са тероризъм, миграция, заетост и икономическо състояние. Искаме ЕС да е съюз на гражданите, които доставя реални резултати, където се очаква от него“, допълни Ева Майдел, която участва в откриващия панел на конференцията, посветен на ролята на местните власти във връщането на доверието в ЕС.

„ЕС може да се намесва със законодателство или санкции само в области, в които държавите изрично са позволили при създаването му. Затова е нереалистично да очакваме европейска намеса в национални проблеми извън компетенциите на Съюза като например провеждането на референдуми във Великобритания или Испания. Европа трябва да се намесва само там, където общи действия ще дадат по-силен положителен ефект за гражданите от националните“, заяви още българския евродепутат.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1155 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2017.10.12 | 09:47

2
От кога депутати с чужди имена започнаха да ни поучават? Тази мома нали разбирате, че никога вече няма да се върне в България след като е хванала чужденец за съпруг. И какво да не очаквате, че ще защитава българските интереси.
Мтгонтаж

2017.10.12 | 00:21

1
Брао мойто момиче. Голямо изказване. Никой досега не се беше сетил тва дет каааш.

Добави коментар

Водещи новини