Напредват ремонтите на паметници преди честването на Плевенската епопея

  • 10 октомври 2017 21:29

  • 1050
  • 1
Напредват ремонтите на паметници преди честването на Плевенската епопея
©

Строително-ремонтните дейности за реконструкция на паметниците при входните артерии на Плевен от София, Русе и Ловеч напредват. Това съобщи кметът Георг Спартански.

Обновлението е предприето във връзка с предстоящото честване на 140-годишнината от Плевенската епопея през декември.
Ремонтът на монумента "Победа" на пътя Плевен-София вече е приключил. В момента се обновява "Скобелев отряд" на пътя Плевен-Ловеч. Предстои реконструкция и на бронзовата композиция "Донски казаци" на пътя Плевен-Русе. Аварийно-възстановителните работи включват подмяна на плочи, почистване и облицовка.

Дейностите се извършват със средства от общинския бюджет, тъй като държавата не е отговорила на молбата на общината за финансова подкрепа. Кметът на Община Плевен припомни, че е търсено съдействие още по времето на Служебния кабинет на Огнян Герджиков, а и след това, но пари не са отпуснати.

Спартански допълни, че ще бъде изпълнена идеята 12-метрови пилони с националния трибагреник да посрещат влизащите в Плевен по трите главни артерии. Експертният съвет на общината е одобрил схемите за разполагането им. Пилоните ще бъдат монтирани до трите обновени монумента, които са посветени на Плевенската епопея и са построени за 100-годишнината й.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1050 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.11 | 07:15

1
стига с тия паметници бе тиквоооооо ,народа иска пари да живее нормално

Добави коментар

Водещи новини