Кметът на Луковит се срещна с ромската общност в града

  • 10 октомври 2017 21:23

  • 1328
  • 0
Кметът на Луковит се срещна с ромската общност в града
©

Кметът на община Луковит Иван Грънчаров се е срещнал с представители на ромската общност от кв. "Изток" в града във връзка с инцидента, при който 29-годишен мъж почина вследствие на побой, съобщават от общинската администрация.

На срещата, състояла се в сградата на общината и по инициатива на кмета, са присъствали роднини на починалия и представители на други ромски фамилии, както и началникът на местното Районно управление - гл. инспектор Иво Рабаджиев, и служители на управлението, сред които и един от младшите инспектори, отговарящ за квартала.
Роднините на починалия са поискали от кмета семействата на нападателите да бъдат изселени от града. Грънчаров е обяснил, че няма законови основания за предприемането на подобни действия.

Станало е известно, че е осигурено засилено полицейско присъствие в кв. "Изток" с цел предотвратяване на подобни инциденти. Осигурено е и съдействието на дирекция "Жандармерия" на МВР.

Представителите на ромската общност, от своя страна, също са се ангажирали да сътрудничат на органите на реда.
Днес кметът се е срещнал и с председателя на общинския съвет, с директора на ОД на МВР, с началника на Зоналното жандармерийско управление - Плевен, с началника сектор "Охрана на обществения ред и териториална полиция" при ОД на МВР - Ловеч, с началника на РУП - Луковит, и с представители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР - Ловеч.

Взето е било решение да се сформират съвместни екипи от службите на МВР, които за неопределен период от време да следят за опазването на обществения ред на територията на цялата община.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини