Депутатите от ГЕРБ ще гласуват оставката на Антон Тодоров (обновена+видео)

  • 10 октомври 2017 18:29

  • 4711
  • 9
Депутатите от ГЕРБ ще гласуват оставката на Антон Тодоров (обновена+видео)
© Булфото (архив)

Парламентарната група на ГЕРБ се събра на редовното си заседание, на което ще обсъдят как да гласуват подадената оставка от депутата Антон Тодоров, който през последната седмица взриви и парламента, и телевизионния ефир с изказванията си, предаде репортер на Novini.bg.

На влизане в сградата на парламента Снежана Дукова заяви, че решението на Тодоров е негово лично. Същото мнение изрази и Тома Биков. "Подаването на оставка е личен мотив. Това е един вид чувство за себеосещане. Изказването му не беше подходящо. Аз все още не съм чул аргументи, но сега на група ще решим как да процедираме", обяви той.

Екип на предаването "Господари на ефира" също чакаше Антон Тодоров, за да му връчи емблематичната награда за гафове "Златен скункс".

Депутатите от ГЕРБ ще гласуват по съвест оставката на колегата си Антон Тодоров. Това стана известно след двучасово заседание на Парламентарната група. Тодоров подаде оставка като народен представител вчера. Очаква се тя да бъде гласувана в пленарна зала утре.

"Нямаме крайно решение как ще се гласува. Нека да преспим тази вечер. Колегите ще гласуват по съвест", заяви пред журналисти след заседанието на групата зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ. Тя обясни, че са изслушали мотивите на Тодоров. "Имаше дебати. Колегите го подкрепиха изключително много и благодариха за работата заедно", посочи тя. По думите й Тодоров ще има възможност да се развие в ново амплоа, където ще бъде много полезен.

Тодоров благодари на колегите си от ГЕРБ. "Срещнах изключително голяма подкрепа, която искрено ме развълнува", коментира той и допълни, че е потвърдил желанието си да напусне парламента. "За да бъде спряно това активно мероприятие, трябва в един момент да се изкопае ров, т.е. "снежната топка" на клеветата, "снежната топка" на черния пиар загива, когато попадне в рова на истината и на достойнството", коментира той.

"Най-голямата ми вътрешна драма е, че това активно мероприятие попречи да се извади като особен акцент размазващата победа на ГЕРБ в неделя", допълни Тодоров. Той прогнозира, че това е "началото на края на БСП" и социалистите ще загубят местните и евроизборите. От 1 октомври бяха увеличени пенсиите, това също беше смачкано покрай този напълно измислен скандал, каза още Тодоров.

Попитан дали съжалява за думите си към журналиста Виктор Николаев, Тодоров заяви, че няколко пъти е казал, че му се извинява. "Доколкото имам лично информация, той е на съвсем различно мнение от това, което масово беше изказано - че е бил заплашен", допълни той.

"Така или иначе, мероприятието е свършено. Не казвам, че съм жертва. Никога през живота си не съм се чувствал като жертва. И ако някой си мисли, че ще спра, няма да спра дотук", каза още той.

Преди заседанието на групата на ГЕРБ Тома Биков заяви, че изказването на Тодоров към Виктор Николаев не е било подходящо. "След като е преценил, че подава оставка, това е един много сериозен стандарт на поведение", допълни Биков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4711 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.10.15 | 19:52

8
ВЕЛИК БЪЛГАРИН! СЛАВА НА АНТОН ТОДОРОВ!

2017.10.15 | 19:52

9
Луд !
РЕАЛИСТ

2017.10.12 | 18:12

7
ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА ОСТАВКАТА МУ. ЖУРНАЛИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА РАЗПАСАНА ТЪЛПА ОТ НАХАЛНИЦИ И ПРОСТАЦИ, НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ОТПОР. ТЕ НЕ СА "ТРЕТА ВЛАСТ", А "ТРЕТА СИЛА", КОЯТО СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ ЖЪЛТИНИ. ГАДНА ПАСМИНА. ОСТАВКАТА ЩЕ ИМ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ОТВОРЯТ ЗЛОВО
Бойко

2017.10.11 | 20:26

6
Антоне еби си майката да не я еба аз Боко Тиквата
янко

2017.10.11 | 20:25

5
искат си оставката ,а после плачат.
Бикоoooв, защо!!!???

2017.10.11 | 08:38

4
Биков, Бикоoooв, защо не можеш сам да решиш как да гласуваш? На народа ли си представител или на партията си!?
Кравю Томов Биков син на виден суджукар

2017.10.11 | 08:38

3
Тате , защо си толкова прост бе ?
ХАХ

2017.10.11 | 08:38

2
ДАЙТЕ МУ ЗЛАТЕН УЙ НА ТОЯ КАПУТ

2017.10.11 | 06:51

1
Облюдка

Добави коментар

Водещи новини