Фандъкова иска пешеходна зона около църквата "Света Неделя"

  • 10 октомври 2017 13:24

  • 982
  • 0
Фандъкова иска пешеходна зона около църквата "Света Неделя"
© Novini.bg

Пространството около църквата „Света Неделя” в столицата да се превърне в място само за пешеходци.

Такова е предложението на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, което дойде часове преди общественото обсъждане за новия облик на площада.

На последното заседание на Столичния общински съвет се прие удължението на пешеходната зона по бул. „Витоша”, което да стига до Съдебната палата. Градоначалникът настоява да се продължи с обособяването на повече места без автомобилно движение.

„Инвестирахме и средства, и време, и усилия да премахнем грозния паркинг, да направим проучвания за богатото културно-историческо наследство, което се намира там още от римския период, и всичко това да може да бъде вплетено в пешеходна зона, в модерно градско пространство с възможност да се виждат и останките от древна Сердика“, коментира Фандъкова, цитирана от Dariknews.

Кметът очаква заданието, което ще се обсъжда, да предвиди всичко с акцент върху църквата "Света Неделя" и с възможност пространството да се съчетае с пешеходната зона на бул. "Витоша".

Последвайте канала на

Веселина Спасова
982 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини