Веганите се разграничават от вандалите, изпочупили барбекютата в парка "Лаута"

  • 10 октомври 2017 08:29

  • 3742
  • 4
Веганите се разграничават от вандалите, изпочупили барбекютата в парка "Лаута"
© Нова телевизия

Вегетарианци вандали изпочупиха барбекютата в пловдивския парк "Лаута". Трите масивни барбекюта са изцяло разрушени. Бетонните конструкции са разбити най-вероятно с чукове.

Предполага се, че вандалите са вилнели между 1 и 3 часа през нощта. А на постаментите с червен спрей извършителите са оставили надписи: "Месото е жестокост", "Месото носи болка" и "Месото е страдание". Именно заради тези надписи се предполага, че вандалският акт е дело на вегани.

В района има и охранителни камери. Полицията преглежда записите, за да установи извършителите. Щетите са за хиляди левове, съобщиха от местната администрация.

Съобщиха ми съвестни граждани. За съжаление камерата, която обхваща този периметър, е на ремонт. А в парка имаме общо 24 камери, които съблюдават за сигурността. Имаме и общинска охран", коментирав сутрешния блок на Нова телевизия Костадин Димитров, кмет на район "Тракия" в Пловдив.

По думите му, полицията ще прегледа камерите от близкия периметър, една от които е със звук.

За мен хората, извършили това, са престъпници, категоричен бе Костадин Димитров.

От Българския вегански съюз веднага реагираха, като изпратиха декларация, в която категорично се разграничават от случилото се в парк "Лаута".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3742 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
лоши вегани :D

2017.11.27 | 11:07

4
Че на тези барбекюта...патладжан, пипер и кестени не могат ли да се пекът :DDDDDD

2017.11.27 | 11:06

3
Абе кви вегани,това може да е работа само на някакави мега ограничени примитиви,някви 15-16 годишни скинарчета най-вероятно,които са решили че с тези надписи ще прикрият самоличността си!!!
Гражданин

2017.10.10 | 20:51

2
Доколкото знам в демокрацията всеки сам може да реша какво да яде/пие/говори. А налагането от едни хора на двуги не е никак демократично! Излиза, че веганите и тяхните действия (а и не само те) са някаква организация която иска да върне диктатурата в България!

2017.10.10 | 20:51

1
Психично болни. От липса на белтъчини са превъртяли.

Добави коментар

Водещи новини