Шефът на ГДБОП: Оптимист съм, че похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити

  • 10 октомври 2017 08:12

  • 3631
  • 4
Шефът на ГДБОП: Оптимист съм, че похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити
©

Оптимист съм, че похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити. Това е изключително тежко престъпление, но за разкриването му е сформиран най-добрият екип от експерти. Това каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов в ефира на БТВ.

Топ криминалистът призна, че за разследващите е щяло да бъде по-добре, ако бащата на Адриан Златков им беше съдействал в пълен обем. „В началото имахме неговата подкрепа и съдействие, но впоследствие реши да действа по друг начин”, призна директорът на ГДБОП.

Версията за отвличането на Адриан заради неплатено ДДС е известна още от самото начало, обсъждана е в хора на разследването, но съществуват и други линии, по които би могло да бъде извършено това отвличане, отбеляза Спиридонов. „Не бих коментирал факти от досъдебното производство. Сформиран е най-добрият екип от най-добрите специалисти във всички оперативни структури в министерството, колегите работят доста усилено”, подчерта той.

Операциите на ГДБОП в последните 2 години са средно по 4-5 на седмица, каза още Ивайло Спиридонов. По думите му в момента организираната престъпност не е централизирана структура, както са били преди ВИС и СИК, а има малки групи по областните градове и села, които са се профилирали в една или престъпна дейност. „Нямат шапка отгоре, а действат самосиндикално”, посочи той.

След възстановяването на ГДБОП в МВР съставът е намален с 30%, каза Спиридонов. По думите му обаче служителите са достатъчно мотивирани, за да си вършат работата. „За последните 2 години най-много престъпни групи са неутрализирани по линия на наркотици, следват такива по митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система, трансгранична организирана престъпност и контратероризъм“, каза още Ивайло Спиридонов.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3631 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дядо ви Радой

2017.10.26 | 02:36

4
ОПГ-тата не искат румънския образец за борба с корупцията,защото няма да останат търтеи,пардон - депутати и министри,които да ни "управляват".

2017.10.26 | 02:36

3
Бяха напълно сигурни преди, сега са оптимисти:)
Коста

2017.10.10 | 16:04

2
Сам не си вярваш!
Dildo Baggins

2017.10.10 | 16:04

1
Korumpirana Kurva

Добави коментар

Водещи новини