Ердоган е на официално посещение в Сърбия

  • 10 октомври 2017 07:29

  • 2001
  • 1
Ердоган е на официално посещение в Сърбия
© Getty Images/Guliver (архив)

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва е на официално посещение в Сърбия до 11 октомври по покана на сръбския си колега Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград.. Официалните му разговори започват днес, предаде Танюг.

Ердоган пристигна в Белград снощи с голяма делегация, съставена от 185 бизнесмени и осем турски министри. Днес ще се състои официалното му посрещане в Палата Сърбия, след което той ще проведе разговор на четири очи с президента Вучич.

Ще последват срещи на двете делегации и подписване на няколко междудържавни споразумения. Акцент ще бъдат икономическите теми, енергетиката и по-конкретно проектът "Турски поток", съобщи сръбският енергиен министър Александър Антич.

Сръбският премиер Ана Бърнабич очаква важни споразумения в областта на земеделието. След това двамата президенти ще дадат пресконференция.

В рамките на визитата ще бъде организиран турско-сръбски бизнес форум.

Ердоган ще посети в сряда населения предимно с мюсюлмани град Нови пазар в областта Санджак, Южна Сърбия. По време на посещението ще бъдат взети изключителни мерки за сигурност, като за турския президент, освен неговата лична охрана от най-малко 50 бодигарда, ще се грижат и 3000 сръбски полицаи, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЕХ , КОЛКО СА ПРОСТИ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ - И ЗА СВИ

2017.10.16 | 09:17

1
С ТИЯ СЪБУТИ ГАЩИ !

Добави коментар

Водещи новини