Цех за дамски чанти бълвал опасни миризми над Русе

  • 09 октомври 2017 20:28

  • 1963
  • 0
Цех за дамски чанти бълвал опасни миризми над Русе
© Pixabay

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе ще предприеме административно-наказателни мерки спрямо "Сана Р" ЕООД за нарушения на екологичното законодателство. Те са установени по време на извънредна проверка на 4 октомври т. г., извършена по сигнали за миризма на разтворители в района на ОУ "Алеко Константинов" в крайдунавския град. Това съобщиха от екоинспекцията.

Експертите са обходили участъците за производство на чанти и елементи за обувки. В едно от помещенията е усетена силна миризма на ацетон и лепила, като аспирация не работела. При пускането й миризмата на характерните за производството продукти се е разнесла извън цеха.

Ден по-късно - на 5 октомври, е извършена допълнителна проверка от екоинспекцията. Установено е, че дружеството не е спазило уведомителните процедури по реда на закона за опазване на околната среда, както и разпоредбите на закона за чистотата на атмосферния въздух, за което ще бъде санкционирано.

На фирмата са дадени предписания до края на годината да представи в екоинспекцията резултатите от извършените собствени периодични измервания, както й да направи регистрация на инсталацията, която работи с летливи органични съединения.

Последвайте канала на

БТА
1963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини