BMW на Автосалона в София - мощност и привкус от Марс

  • 09 октомври 2017 18:25

  • 2185
  • 0
BMW на Автосалона в София - мощност и привкус от Марс
© BMW

Напълно електрическото ново BMW i3 дебютира, след моделно обновяване, пред българска публика няколко месеца преди пазарното си въвеждане в началото на 2018 година. Този модел не само носи характеристиките на електромобилността, но и задава бъдещи насоки за целенасочено олекотяване на конструкцията на базата на карбонов композит, групиране на компоненти и намаляване на пътното пространство за сметка на разширяване на пътническото пространство. Той демонстрира комплексния подход при разработка на електрически автомобил. Иновативният бранд BMW i се предлага на българския пазар от април 2017 година.

В посока устойчива индивидуална мобилност е и последното попълнение в моделната гама на MINI - plug-in хибрид MINI Countryman S E, който съчетава възможността за движение с нулеви емисии в ежедневието с неограничена автономност и същевременно намаляване на разхода за мобилност, чрез зареждане от електропреносната мрежа.

На другия полюс от портфолиото на щанда присъстват модели на подразделенията BMW M и MINI John Cooper Works. Показаната конфигурация на BMW M4, екипирана с М Competition Package, демонстрира възможности за допълнително индивидуализиране и повишаване на мощността, динамиката и предвидимостта на един М автомобил. MINI John Cooper Works Hatch с три врати, реферира към спортните гени и традиции на британския премиум компактен автомобил. Моделът гарантира екстремна радост от шофирането и ексклузивно излъчване благодарение на заимстваната директно от моторните спортове технология на задвижването, окачването и аеродинамиката, както и специфични за модела дизайнерски елементи в екстериора и интериора.

Не са пропуснати и високите технологии при дизеловата техника. Премиера месец преди въвеждането си на пазара отбелязва новото BMW Х3. Това е третото поколение на основателя на SAV сегмента, който традиционно се нарежда на челно място в предпочитанията на клиентите в цял сват и в страната. Новото поколение постига идеален баланс между on-road и off-road характеристики, съчетава характерен дизайн на модел от BMW X семейството и рафиниран и изискан интериор и предлага последно поколение технологии. Той присъства на щанда на BMW Group с двулитров дизелов двигател, който постига превъзходни показатели по отношение на ефективност и емисии на азотни окиси, демонстрирайки, че дизеловият мотор може да бъде изключително модерен и с обещаващо бъдеще.

Специално внимание заслужава и най-мощният като литрова мощност дизелов двигател, предлаган на пазара при BMW Серия 5 М 550d Седан. Tехнологията M Performance TwinPower Turbo на трилитровия редови шестцилиндров агрегат включва каскадно свръхпълнене с четири турбокомпресора и директно впръскване Common Rail, което работи при максимални налягания до над 2 500 бара. С максималната мощност от 294 кВт/ 400 кс и максимален въртящ момент от 760 Нм, който е на разположение между 2 000 и 3 000 об/мин, се осигуряват спонтанни реакции и равномерно разгръщане на мощността до високи оборотни режими.

Като еманация на автомобилната техника на щанда на BMW Group може да бъде видян един V12 автомобил – BMW Серия 7 760 Li. Най-бързият и най-мощен автомобил в портфолиото на марката BMW демонстрира и почти безкрайните възможности за индивидуализация от програмата BMW Individual.

За първи път Автомобилен салон София 2017 включва и участие на мотоциклети. BMW Motorrad присъства на щанда на BMW Group България с една уникална серия мотоциклет – новият HP 4 Race, състезателен мотоциклет, който е легален за използване при нормални пътни условия. Всеки един мотоциклет, от серията от 750 екземпляра, е изработен на ръка от малък, но висококвалифициран екип, който гарантира най-високото възможно ниво по отношение на качеството. С тегло с пълно оборудване от 171 кг. HP4 RACE е по-лек от състезателните машини в Superbike World Championship и незначително по-тежък от заводските мотори в MotoGP. Благодарение на HP4 RACE, BMW Motorrad е първият мотоциклетен производител, който предлага мотор с изцяло карбонова основна рама, тежаща едва 7.8 кг и индустриално произведен в малки количества, превръщайки ориентираната към бъдещето технология достъпна за всеки.

За удобство на посетителите на Автомобилен салон София на щанда на BMW Group България са изградени работни станции с възможност за конфигуриране и поръчка на автомобил в реално време, обособена е и зона за търговски преговори.

За максимизиране на изживяването и с помощта на виртуална реалност, посетителите могат да участват в необикновено тестово шофиране: първото в света тестово шофиране по спиращия дъха пейзаж на Марс. С изключителни снимки и изразителен звук разходката по Марс се превръща в поразително изживяване. По време на реалистичното, вдъхновено от холивудските филми Virtual Reality пътуване по живописните и разнообразни повърхности на Марс BMW Personal Co-Pilot представя различните функции на BMW X3.

Последвайте канала на

Антония Симова
2185 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини