Лиляна Павлова: България трябва да бъде позната по-добре като туристическа дестинация

  • 09 октомври 2017 12:58

  • 1357
  • 2
Лиляна Павлова: България трябва да бъде позната по-добре като туристическа дестинация
© Булфото (архив)

Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена изтъкна по време за заседанието на Националния съвет по туризъм, че глобалната и дългосрочна цел в рамките на нашето председателство е България да бъде позната по-добре като туристическа дестинация.

Председателството е възможност да се предложи нов поглед за това какво е България и като държава с богато културно и историческо наследство, природа, държава, която е достоен член на ЕС, а не просто потребител на еврофондове и е неутрален балансьор по тежките теми на европейския дневен ред, изтъкна министър Павлова. Председателството е шанс за България да стане и страната, която в критичен момент за бъдещето на Европа момент, успее да зададе в дневния ред важни и значими теми за ЕС за Западните Балкани, добави още Павлова.

И най-добрите теми да сложим в дневния ред, и най-важните решения да успеем да вземем, ако оставим лошо впечатление как са посрещнати гостите на летището в София и как са настанени в съответния хотел, ще остане лош привкус у всеки участник, обърна се министър Павлова към участниците в заседанието.

Министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че председателството е възможност да покажем страната като целогодишна туристическа дестинация, както и да се обсъдят бъдещи промени в европейски регламенти или директиви в ресорни за туризма теми.

Последвайте канала на

БТА
1357 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.10 | 18:26

2
пак наколенки пред гостите от европа , значи към българите пристигащи и заминаващи си признавате че службите се отнасят като към ; лош материал; , защото така са инструктирани ?
Дааа

2017.10.10 | 14:47

1
Ще показваме неща, създадени от природата и дедите на някои българи, нищо общо с постиженията на сегашните управляващи от 30 години - например Северозапада. Неспособни да си защитават марките на храните и продуктите на България, които се крадат поголовно от гърци и други, но

Добави коментар

Водещи новини