Издирват третия човек в колата, която се вряза в полицейски микробус при гонка

  • 09 октомври 2017 12:24

  • 6176
  • 0
Издирват третия човек в колата, която се вряза в полицейски микробус при гонка
© Булфото (архив)

Бързо производство срещу 19-годишния Али М. от село Пет могили е образувала Районната прокуратура в Девня, който противозаконно пречил на орган на властта да изпълни задълженията си. Престъплението на 19-годишния младеж се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 500 до 2000 лева, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

Вчера около 11:00 часа Али М. шофирал автомобила на баща си. Инцидентът е станал на входа на село Генерал Колево. Служители на реда подали сигнал за спиране и извършване на проверка на водача. Шофьорът продължил движението си и се наложило да бъде преследван от полицейски екип с микробус „Фиат Ивеко“. Въпреки подадения звуков и светлинен сигнал, Али М. не се подчинил. В края на селото той направил пътно-транспортно произшествие, при което се врязал в полицейския микробус. След инцидента е установено, че Али М. никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Двамата му спътници побегнали в опит да се укрият. Полицейският екип отправил предупреждение към бегълците да спрат. След това един от служителите произвел два изстрела със служебното си оръжие. Един от младежите – 17-годишният Осман, който е брат на неправоспособния водач, бил ранен. Настанен е в болница без опасност за живота.

Продължава издирването на третия участник, който също е от село Пет могили. Под ръководството на Районната прокуратура в Девня следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна разследва действията на полицая, произвел изстрелите срещу беглеца, с които причинил лека телесна повреда на 17-годишния Осман.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини