КСНС започна без Борисов (обновена+видео)

  • 09 октомври 2017 10:13

  • 6926
  • 5
КСНС започна без Борисов (обновена+видео)
© Булфото

В президентството започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, предаде репортер на Novini.bg

Съвещанието е на тема "Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията".

Заседанието започна в отсъствието на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Вместо него в президентството дойде началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Малко по-късно стана ясно, че премиерът и министърът на икономиката са поканили протестиращи служители от "Емко" на разговор в Министерски съвет, което се оказва причина за отсъствието на Борисов. След проведения разговор със служителите на дружеството премиерът се присъедини към съвещанието в президентството.

Иначе на "Дондуков" 2 пристигнаха правосъдният министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, председателят на Нардоното събрание Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, председателят на БСП и председател на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки, финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

В сряда правителството прие проекта на антикорупционния закон, който предстои да бъде разгледан в парламента.

ГЕРБ и БСП имат два отделни законопроекта за борба с корупцията. Според текстовете на управляващите ще бъде създаден нов антикорупционен орган, в който механично ще се влеят няколко структури, сред които комисията за конфискация за имущество и спорната БОРКОР. Социалистите пък предлагат да бъде създадена специална агенция "Антикорупция".

По мнението на президента, в концепцията за съдебна реформа и в антикорупционния закон липсва достатъчно политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Очаква се новият закон за борба с корупцията да бъде приет до края на годината, за да може това да бъде отразено в годишния мониторингов доклад на ЕК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6926 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.10.14 | 15:57

5
Слава на ГЕРБ и Бойко Борисов!

2017.10.14 | 15:57

3
сигурно е отишъл при доган тиквата

2017.10.14 | 15:57

4
Майка ти му дошла на крака, да му издуха дроселите и да спечели някой лев , че останала без пари .

2017.10.09 | 15:38

1
БРАВО ЗА КОЕТО! НЕ МОЖЕ ЕДИН КУРВАРИН УРЕДИЛ ЛЮБОВНИЦАТА СИ В УЩЪРБ НА АРМИЯТА ДА ОРГАНИЗИРА СРЕЩИ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА.

2017.10.09 | 15:38

2
И СЛЕД ДЕСЕТ ДЕНА ДА ИЗВАДИ СТЕНОГРАМАТА НА КОЯТО ЩЕ ПИШЕ СТРОГО СЕКРЕТНО НА МЕДИИТЕ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини