Метеоролог: Очаква ни по-добрата част от октомври

  • 09 октомври 2017 09:35

  • 12918
  • 2
Метеоролог: Очаква ни по-добрата част от октомври
© БНТ

Очаква ни по-добрата част от октомври, каза в сутрешния блок на БНТ метеорологът от НИМХ-БАН Анастасия Стойчева. Въпреки че предстои повишение на температурите през следващите седмици, в планините снегът ще се запази.

Във високата част на планината снежната покривка ще остане и през следващата седмица. Май ни очаква по-хубавата част от месец октомври, тоест по-сухото и по-топло време. Трудно се повишават температурите през октомври - слънчевото греене е по-малко, започва така наречените температурни инверсии, при които в сутрешните часове се образува или мъгла или ниска слоеста облачност. Повишението на температурите започва от обяд, слънцето след това бързо се скрива. Така че трудно можем да очакваме да наваксаме с температурите и да минем в температури, по-високи от обичайните, каза още Анастасия Стойчева.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12918 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Dildo Baggins

2017.10.19 | 22:13

2
Na taq mustaka i kade e?

2017.10.19 | 22:13

1
Тая като говори незнае какви ги ръси.Един път много трудно се повишавали температурите,след това много бързо щяло да се затопли,трети път по високи от нормалните температури за месеца.ИЗОБЩО В ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ МНОГО ПРОТИВОРЕЧИЯ.

Добави коментар

Водещи новини