Владислав Горанов: Пари ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища (видео)

  • 09 октомври 2017 08:11

  • 10054
  • 7
Владислав Горанов: Пари ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища (видео)
©

Антон Тодоров борави много прецизно с езика. Понякога го прави по много страховит начин. Проблемът е, че понякога зад лошата форма има добро съдържание. За съжаление и формата и съдържанието бяха лоши. Това каза финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

„Антон Тодоров си направи дебелашка шега. Той не уцели нито мястото нито начина да се пошегува. Той има цветущ език. Подобна позиция е неприемлива, но думите му не бяха заплаха“, отбеляза той.

По отношение на ултиматума на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, финансовият министър заяви: „И аз някога съм се дразнил на журналисти при опита да се измеси фокуса на вниманието. Натрупва се напрежение“. „Сигурно е едно – медиите са много силна среда, те са институции. Сблъсъкът между медии и политици рядко завършват в полза на политиците“. „Ако има някаква морална укоримост в думите на Антон Тодоров в българския парламент има хора с обвинения, които стоят там“, подчерта Горанов.

За повишаването на доходите, финансовият министър каза: „Почти всички сектори, които се финансират от бюджета ще получат увеличение на заплатите – сектор „Сигурност“, „Образование“, огромна работа се свърши по отношение на административната реформа. Някой от предизборните ангажименти вече са факт. В резултат на всичко това и успокоението в обществото потреблението расте. С 3,9% ръст сме в Европа. Усеща се по средствата, които харчим и по увеличението на доходите. Разбира се то се усеща повече от хората, които са по-активни“.

„В МВР целенасочено се увеличават доходите“, увери Горанов. „По-чувствително ще се усети то при полицаите на терен. То ще стане не по-късно от два месеца преди края на годината. Ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища“. На въпрос какво има предвид, Горанов каза: „И ние финансираме медии“. Той уточни, че става дума за националните медии, които се финансират от бюджета.

„Темата за Хасково е неприятна. Нека да делим нещата на законни и незаконни. Ако имаме основаният да смятаме, че някой роднина на политик е извършил злоупотреби има компетентни органи, които могат да го докажат и той да понесе наказателна отговорност. Не може да се размахват по медиите картинки и да се хвърлят обвинения. Ако колегите от БСП имат някакви опасения, нека се промени закона за конфликт на интереси. Сега законът е спазен“, увери Горанов.

Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва потвърди думите на премиера, който даде пример как се борят със спекулациите за назначения в администрацията. „Съпругата ми работи, но няма връзка с държавата, затова няма да коментирам къде. В действителност тя работеше преди мен в министерството, а аз я уволних. В началото киселееше, но с времето й мина“.

„Със сигурност изпълняваме всички номинални критерии за влизане в еврозоната. Разликата от Шенген е, че тук няма политически критерии. Главният аргумент е дали сме достигнали нужната конвергенция и стабилност. Трябва да сме устойчиви на външни шокове. Гърция не беше готова и при първия шок еврозоната страда. Ако бъдем допуснати в този клуб ние ще се доближим по доходи много бързо до еврозоната, затова продължаваме да настояваме“, каза още финансовият министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10054 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Дими

2017.10.13 | 23:57

7
Важно е да има хляб и зрелища, пътища не са нужни защото по тях кадърните ще избягат и няма да се върнат.

2017.10.10 | 18:20

4
НЕКАДЪРНИТЕ КОМУНИСТИ ИСКАТ ДА ОСТАНАТ, НО ЩЕ ГИ ПЕНСИОНИРАТ

2017.10.13 | 23:57

6
лайненце комсомолско , да ви се връща тъпкано цялата тази пумия и кражби!!!
-----

2017.10.13 | 23:57

5
Те,може би,наистина ще се доближат по доходи до еврозоната,много бързо.

2017.10.10 | 18:19

3
ПАРИ НЯМА ДА ИМА САМО ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ.

2017.10.09 | 13:34

1
А ЖАБОКА ШОРОШ ЩЕ ДАДЕ ЗА ДА НЕ ГО ЕВАТ СОЦИАЛИСТИТЕ..ДА НЕ МУ ВКАРАТ "КАПИТАЛА" НА ЕДНОТО МЯСТО...

2017.10.09 | 13:34

2
Vladko cshetovoditel4eto na Peevski OSTAVKA WE Vednaga

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини