Президентът свиква заседание на КСНС

  • 09 октомври 2017 06:32

  • 3451
  • 2
Президентът свиква заседание на КСНС
© Булфото

Днес ще се проведе заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Темата ще бъде създаване на работещ модел за борба с корупцията.

Това ще бъде второто заседание на КСНС, свикано от Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Първото беше посветено на превъоръжаването на армията.

Досега и ГЕРБ, и БСП излязоха със свои антикорупционни законопроекти. Според текстовете на управляващите ще бъде създаден нов антикорупционен орган, в който механично ще се влеят няколко структури, сред които комисията за конфискация на имущество и БОРКОР. Социалистите пък предлагат да бъде създадена специална агенция "Антикорупция".

Още в предизборната кампания Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на даде заявка, че проявява интерес към темата за борбата с корупцията. Държавният глава се застъпи за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Според Закона за КСНС членове на Съвета са председателят на парламента, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3451 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българска поговорка

2017.10.09 | 17:29

2
Те не го искат в селото , той пита за поповата къща .

2017.10.09 | 17:29

1
ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА СВОЕВРЕМЕННО ........ИНАЧЕ ЩЕ ВИ ГАЗИ МЕЧКА..........С ВАШИТЕ ЛЪЖИ И ИЗМАМИ НАРОДА СЕ НАСИТИ.ПОГЛЕДНЕТЕ КАК БЕДНИТЕ РОВЯТ ПО БОКЛУЦИТЕ И КАК МИЗЕРСТВАТ

Добави коментар

Водещи новини