Цветанов: ГЕРБ няма да участва в профанизирания дебат, в който искат да ни вкарат от БСП. В ГЕРБ зал

  • 08 октомври 2017 11:30

  • 8292
  • 130
Цветанов: ГЕРБ няма да участва в профанизирания дебат, в който искат да ни вкарат от БСП. В ГЕРБ зал
©

Изпълнителната комисия на ГЕРБ се свиква с решение на членовете на комисията и нейния председател. Искаме категорично да се разграничим от подобен тип поведение. Ние, за разлика от БСП, не се бъркаме във вътрешнополитически дела.

Това каза на специална пресконференция председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който отговори на вчерашния ултиматум от страна на БСП. "Силата на ГЕРБ е, че залагаме на силни политики и на видими резултати. Номер едно по компромати и фалшиви новини са БСП. Те не спират да правят черен пиар. От 2008 година те не спират да правят това. Всички помним техните управления. Парламентът беше със заграждения при последното им управление и те си тръгнаха след една година, прогонени от българските граждани. ГЕРБ няма да участват в тази компроматна война и създаването на жълти новини. Ние искаме да изпълним нашите обещания. Ние сме за институционално уважение на всяка институция. Ние искаме да отчитаме успехите на кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. В последните дни имаше много спекулации, че между ГЕРБ и президентската институция се води война. Ние никога не сме говорили за война и получаването на такава. Създаването на анкетната комисия за изтребителите нямаше за цел конфронтация с президента. БСП видяха нещата така. Те не спират да говорят, че има разкол в ГЕРБ. Днес съм говорил с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ние ще изпълним неговите разпоредби. Ние няма да говорим за президентската институция. Искаме да неутрализираме опорната точка на БСП. Те искат само да вменяват вина и да търсят нещо, което го няма", каза още Цветанов.

"Виждаме какво говорят някои депутати от БСП. Те говорят за референдум за излизането ни от ЕС. ГЕРБ ще отстояват евро-атлантическите ценности. Ако президентът също ги отстоява, той ще бъде подкрепен. Ние нямаме никакво намерение да се конфронтираме с президента, но твърдо ще стоим на нашите позиции. Утре ще участваме в КСНС. Силата на БСП е да прави жълти новини и да се конфронтира. Всеки има право да сезира компетентните органи. Защо БСП не го прави? Те притоплят едни новини. Целта им е да ударят правителството преди европредседателството ни. Ние ги призоваваме да сезират компетентните органи за нарушенията, които твърдят, че разкриват. Ние ще защитим достойнството и качествата на хората, които работят добре за държавата и гражданите на България. Истинският дебат трябва да бъде изнесен в българския парламент и там да се види кой прави реални политики", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

В пресконференцията участие взе и финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. "Политическият дебат се профанизира в последните седмици и дни. Българските граждани не заслужават това. Всичко идва от страна на БСП, защото икономиката расте. Правителството постига успехи. Четвърти сме по икономически растеж в ЕС. Бюджетът за следващата година ще е с малък дефицит. Доходите се вдигат навсякъде. Сегашното управление дава стабилност и устойчивост. Инфраструктурата се развива. Премахваме бюрокрацията. Социалната политика също напредва с големи темпове. Потреблението расте. Доходите в реалната икономика също растат. Това дразни нашите опоненти. Това са реалните политики, които правителството изпълнява и ще продължи да изпълнява, въпреки усилията на БСП да профанизира политическият дебат. Следващата година също се очертава много добра за икономиката. От БСП се опитват да ни вкарат в едни дебати, в които ние не искаме да участваме. Ние искаме да участваме в дебати за това как да подобрим още нещата в държавата", обяви Горанов.

"БСП не могат да управляват страната. Това е доказано. Партия ГЕРБ винаги застава с лицето си. Ние показваме реалните политики. Няма да участваме в дебата, в който БСП се опитват да ни вкарат. Ние каним БСП да водим дебат по реалните политики. В момента тече административна реформа. Да чухте от БСП да кажат нещо за това? Точно по тези теми трябва да се водят дебати", категоричен беше Цветанов.

По повод последните скандали с депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов Цветанов заяви: "Натрупало се е напрежение. Не мога да говоря от името на вицепремиера. Антон Тодоров се извини. Разговарях няколко пъти с него и той категорични ме увери, че никога не е имал за цел да заплашва журналисти. Силата ни е в това, че когато сме допуснали грешки няма проблем да се извиним и да си ги признаем. Последните месеци говорихме и за президента. Пак ще повторя, че днес премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разпореди да се спрат изказванията за президентската институция и да се води дебат за реалните политики, които извършва правителството. ГЕРБ винаги е бил за свободата на словото. Партията се извини, аз се извиних от парламентарната трибуна, Антон Тодоров се извини. Точно в това е нашата сила", разкри Цветанов.

Вицепремиерът Томислав Дончев от своя страна предложи Валери Симеонов и Виктор Николаев да седнат отново на една маса и чрез диалог да изяснят нещата помежду си.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8292 130

Свързани новини

Коментари 130

Добави коментар
Веселин Василев

2018.01.29 | 07:11

129
Кога най-после всички Вие - от всички партии ще престанете да се джавкате в медиите и в сайтовете и ще започнете да вършите нещичко за народа.
русофил - парцал

2018.01.29 | 07:11

130
Веселинчо бе глупчо ,колко града има в Pycия ??? не ми отговори -заблудено червено човече !!!
Веселин Василев

2017.10.08 | 20:52

12
Сам си отговарям - НИКОГА!!
БРАВО ГЕРБ

2018.01.29 | 07:11

128
ХОРА КАТО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И АНТОН ТОДОРОВ СА ОСЪВРЕМЕНИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИЯ ДОРИ ЛЕВСКИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С ТЯХ.
БРАВО ГЕРБ

2018.01.29 | 07:10

127
ХОРА КАТО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И АНТОН ТОДОРОВ СА СЪВРЕМЕННИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИЯ ДОРИ ЛЕВСКИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С ТЯХ.

2018.01.29 | 07:10

126
Да ви се серем на политиките !!!!! ВСИЧКИТЕ ВИ ПОЛИТИКИ ВОДЯТ ДО УНИЩОЖАВАНЕ НА БИЗНЕСА, НА ПЕНСИОНЕРИ НА СЕЛСКО СТОПАНСТВО, НА ОРЪЖЕЙНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ ,НА БАНКИ И НА КВО СЕ СЕТИШ!!!!!!САМО ЗА БЛАГОПОЛУЧИЕТО НА МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ СЕ ГРИЖИ ВАШАТА ПАРТИЯ

2018.01.29 | 07:10

125
Цвъкиту няма ли почивен ден?
на снимката

2018.01.29 | 07:10

124
част от марионетките на шорош в БГ

2018.01.29 | 07:10

123
ЗАЩО НЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ПЕНСИЙКА ОТ 160 ЛВ.И ДА СИ СТОИТЕ В КЪЩИ ,ЗАЩОТО ПОВЕ4Е НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ.МАМКА ВИ ОТРЕПАНА

2018.01.29 | 07:10

121
ако му вервате на Цвъки сте мноо тъпи
80 годишна кокона

2018.01.29 | 07:10

122
Аз вярвам на кака Kypи, защото винаги ни лъже предизборно с Pycия.

2018.01.29 | 07:10

120
Седесарски гъз.
русофил - парцал

2018.01.29 | 07:10

119
Веселинчо бе глупчо ,ма Що стоиш в България ,отиваш в сибирската кочина и там политици с различно мислене от диктатора Пyтин няма

Добави коментар

Водещи новини