Тежка е обстановката в проходите "Петрохан" и "Троян – Карнаре", и двата остават

  • 08 октомври 2017 08:30

  • 22366
  • 2
Тежка е обстановката в проходите "Петрохан" и "Троян – Карнаре", и двата остават
© Булфото/Архив

Много е тежка обстановката в двата планински прохода "Петрохан" и "Троян – Карнаре" заради огромните паднали дървета на пътното платно. Това каза пред журналисти председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Дончо Атанасов, предаде БНТ.

"Събираме групи и заедно с Гражданска защита, горските стопанства, пътно поддържащи фирми, които цяла нощ са работили в двата прохода, но поради опасността от възникване на произшествия (дърветата падат постоянно) през нощта съм ги изтеглил, а сутрин вече всички са на място и работят. В южната част на прохода "Троян – Карнаре" има 2 км, които са непроходими заради паднали дървета. По думите му при изкачването на прохода "Троян – Кърнаре" от Троян до Беклемето също има проблеми заради падащи дървета.

"На място са и областният управител, директорът на Областното пътно управление, депутати – всичко, което трябва да се мобилизира – ще се мобилизира и се надявам по най-бързия начин да отворим проходите”, подчерта инж. Атанасов.

Само двата прохода "Петрохан" и "Троян – Карнаре" остават затворени, останалите в това число "Витиня", "Шипка", "Хаинбоаз" и всички старопланински проходи са проходими.

Последвайте канала на

Весела Найденова
22366 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.09 | 09:49

2
Заваля два три сантиметра сняг и видяхме как нашето правителство е подготвено не можаха да реагират въпреки че знаеха прогнозата. Добре че България не е в Аляска тогава всеки ще се спасява поединично!

2017.10.09 | 09:49

1
Обстановката е тежка защото мутро-седесарската власт е силно изненадана. Те очакваха плаж на Петрохан по това време.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини