Каракачанов: България ще иска поне 10 г. разсрочено плащане за новите изтребители

  • 07 октомври 2017 20:30

  • 5806
  • 7
Каракачанов: България ще иска поне 10 г. разсрочено плащане за новите изтребители
© Novini.bg (архив)

До края на годината ще стартира модернизацията и ремонтът на старите ни бойни самолети МиГ-29, съобщи в предаването "Ексклузивно" по телевизия Европа министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Този процес ще върви успоредно с преговорите по закупуване на нов изтребител.

Основно тук трябва да се ремонтират. Разбира се, ако се наложи да се внасят резервни части и двигатели ще бъдат внесени от Русия, от самия производител, разбира се. Тук тънкостта е в това, че моето желание и намерение е в тази сделка по ремонта и модернизацията на МиГ-овете да няма посредници. Директно министерството на отбраната с фирмата производител, каза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Освен това България ще се стреми към максимално дълго разсрочване на плащанията за новите бойни самолети за най-малко от 10 години. Знам със сигурност, че поне един от тримата участници досега в конкурс има подобна готовност и я е заявил. Не е коректно да се говори с имена, но един от тримата участници е заявил, че не е проблем новите условия, които са поставени за по-дълъг период на плащане. Това е добра предпоставка и това, както се казва, би стимулирало и останалите участници да правят по-изгодни предложения, допълни още Каракачанов.

Министърът на отбраната коментира и обвиненията на Антон Тодоров от ПГ на ГЕРБ срещу президента, че е лобирал в полза на един от изтребителите. Честно казано, не вярвам, в този смисъл в който се влага в нещата. Но че изразяваше и изразява явно своите предпочетания като държавен глава е факт. Издава предпочетание за един от трите варианта, за които се преговаря, каза още Каракачанов.

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността определи като опит за печелене на дивиденти, атаките на БСП срещу ГЕРБ и обвиненията за роднински назначения. Аз разбирам желанието на БСП да атакува най-голямата партия в България и това е практика на опозицията, но в края на краищата, ако те кажат, че при тях практиката е била по-различна, аз мога да потвърдя, че не е така, но по принцип такова нещо аз мисля, че трябва да се избягва. Семейство в политиката не е добър знак за обществото, заяви още министърът.

Увеличение на заплатите на военните от 2018 година ще има, увери Каракачанов. Надявам се да стигнем до разумна сума, каза още той.

В момента в армията ни недостигат близо 5000 военнослужещи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5806 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Еспумизан

2017.10.25 | 15:13

7
Как се е надул ...... Шшш алоу ши литнеш ве чуйек. Земи пръдни малко не се стискай
Помакич

2017.10.25 | 15:12

6
Тоя националист същия кат Джамбазки. Каракачан е небългсрски продукт. Това е гръцкоговореща общност. Откъде накъде пък си в бг , че и застъпник на ВМРО ? Хем грък , хем македонец , хем българин ? Че и изстребители ся ше купуа?
Свобода за България от комунисти и рубладжий !!!!!

2017.10.09 | 17:17

3
НИКОЙ НЕ ИСКА И ДА ЧУЕ ЗА руска БРАКМА москвич !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ама за майка ти

2017.10.09 | 17:17

5
кварталната кур-ва всеки е чувал.

2017.10.09 | 17:17

4
многу ти плямра устата та скору май ш ти ги затварът ....
naco

2017.10.09 | 17:17

2
СТИГА! СТИГА! СТИГА с тези ИЗтребители,другарю Каракачанов,НЕ виждате ли,че ИЗтребихте хората-ЛИЧНИЯТ СЪСТАВ на БЪЛГАРСКАТА "армия"? Едни БЯГАТ от НИСКОТО заплащане,а други вземат с ПЪЛНИ ШЕПИ/ и заплати,и пенсии/,в същото време НИКОЙ не иска да работи на ТЕРЕН/полето/,а се п

2017.10.09 | 17:17

1
Петре не ми агитирай от Австрия чоджум. Беж в руско и от там ми пиши.

Добави коментар

Водещи новини