Майка на френски джихадист осъдена на 10 г. затвор

  • 06 октомври 2017 18:53

  • 2939
  • 0
Майка на френски джихадист осъдена на 10 г. затвор
© Getty Images/Guliver

Майката на френски джихадист бе осъдена днес на 10 години затвор, защото помагала на джихадистката кауза, предаде Франс прес. Присъдата срещу 51-годишната Кристин Ривиер бе произнесена от съд в Париж.

Ривиер е пътувала три пъти до Сирия в периода 2013-2014 г. и е помогнала на няколко млади жени да се присъединят към джихадистката групировка "Ислямска държава". Тя бе арестувана през юли 2014 г., когато се готвела да замине отново за Сирия.

Нейният син Тайлър Вилюс, който е член на ИД в Сирия, бе задържан година по-късно в Турция и екстрадиран във Франция. Срещу него все още се води разследване.

В съда Ривиер отрече да е подпомагала джихадистката организация "Ислямска държава" и да се е сражавала в Сирия. Следователите обаче откриха нейни снимки с оръжия. Във Фейсбук тя е публикувала и снимки от обезглавявания, извършени от джихадистите.

Кристин Ривиер е приела исляма заради сина си. Нейният адвокат обаче я описа в съдебната зала като неориентирана жена, която имала много слаби познания за тази религия, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини