Емил Караниколов: Не съм давал указания да се прекратят договорите на "Емко"

  • 06 октомври 2017 17:59

  • 1953
  • 4
Емил Караниколов: Не съм давал указания да се прекратят договорите на "Емко"
©

Не съм давал указания да се прекратяват договорите на държавния оръжеен посредник „Кинтекс” с „Емко”. Това обяви министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Кинтекс” е извършил анализ на търговския риск и за да обезпечи изпълнението на договора с третата страна е предприел тези действия, като е прекратил договорите. ВМЗ са встъпили в изпълнението им и в момента тази продукция се изработва”, подчерта министърът.

Караниколов разясни каква е ситуацията към момента. „Открити бяха много нарушения. Има натрупване на боеприпаси, ползват се складове, за които не си плащат, нямат договори. Част от изработените боеприпаси са с изтекъл срок на годност, но те нямат къде да ги сложат. Затова са помолили „Кинтекс“ да складират продукцията“.

Той подчерта, че това е търговски спор и могат да си търсят правата в света. „Аз не се бъркам в работата на дружествата”, отбеляза Караниколов. Министърът бе категоричен, че влизането на служители на НАП в „Емко” няма нищо общо с казуса с лиценза. „Има запор на акциите на трето дружество, което „Емко” казва, че му е собственик.

Няколко пъти органите на НАП са се опитали да получат официално тези акции, отказано им е. Полицията пък е длъжна да окаже съдействие на всеки държавен орган, който има някаква процедура”, обясни той. „Не са проверявали документи на „Емко”, търсят съвсем друга собственост, блокирана от българската държава по съвсем друго производство”, допълни министърът.

Не се бъркам в работата на дружествата. Ние искаме да се подобряват условията на труд и да се увеличават работните заплати. Ще направим всички, за да подобрим законодателството“, увери министърът на икономиката.

Той сподели, че се е разочаровал от служителите, които протестират от „Емко“, защото са постъпили некоректно, обвинявайки го в лъжа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1953 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.23 | 16:11

4
ГЕРБ СА КОМУНИСТИ но 2-ро Качество!

2017.10.23 | 16:10

3
Емиле, защо изобщо им обръщаш внимание на комунистическите мръшляци?
Емил Караниколов =

2017.10.23 | 16:10

2
нагъл пишлегар - джобен формат ...

2017.10.15 | 19:30

1
ОСВЕН ВСИЧКО ОСТАНАЛО ЕМКО ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ НАЕМ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОБЩИНСКИ ТЕРЕН В СОФИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НЕЗАКОННИ МИТИНГИ

Добави коментар

Водещи новини